ΑρχικήHow ToΔιορθώστε κοινά Microsoft Outlook προβλήματα

Διορθώστε κοινά Microsoft Outlook προβλήματα

Το να χάσετε την πρόσβαση του e-mail λογαριασμού σας μπορεί να είναι η απόλυτη καταστροφή από πλευράς παραγωγικότητας. Μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε το Outlook web client ως τελευταία εναλλακτική λύση, αλλά τα προβλήματα με την desktop έκδοση του προγράμματος μπορεί να σας κουράσουν ακόμα περισσότερο.

microsoft outlook

Ωστόσο, μπορείτε να λύσετε πολλά κοινά θέματα του Outlook μόνο με μερικά κλικ, εφόσον ξέρετε τι κάνετε. Δοκιμάστε τις παρακάτω τεχνικές και ανακτήστε τα εισερχόμενα του email σας χωρίς καθυστέρηση.

  1. Ελέγξτε εάν το Outlook είναι ενημερωμένο

Μια απαρχαιωμένη εγκατάσταση είναι ο πιο γρήγορος τρόπος να σας δημιουργήσει πονοκέφαλο το Outlook, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε έναν υπολογιστή στη δουλειάς σας. Πιθανόν, είστε ενημερωμένοι για το ποιες εκδόσεις του Outlοok και των Windows είναι εγκατεστημένες στο σύστημα του σπιτιού σας, αλλά εσείς δεν μπορείτε να έχετε γνώση τέτοιων πληροφοριών και στη δουλειά σας.

Μπορεί να μην έχετε τα απαραίτητα διαπιστευτήρια για να το κάνετε, αλλά αν είναι δυνατόν, αξίζει να χρησιμοποιήσετε το Windows Update για να εξασφαλίσετε ότι τρέχετε τις τρέχουσες εκδόσεις των Windows αλλά και του Outlοok. Αν δεν έχετε τα δικαιώματα που απαιτούνται, ελάτε σε επαφή με έναν τεχνικό.

  1. Χρησιμοποιήστε το Support and Recovery Assistant

Η Microsoft έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών που μπορεί να έχουν οι χρήστες με το Outloοk και το Office suite στο σύνολό του. Για να αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα, η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα εργαλείο που είναι σε θέση να διορθώσει αυτόματα τυχόν λάθη.

support-and-recovery

Το Support and Recovery Assistant είναι διαθέσιμο από το Outlook Support Center και μπορεί να βοηθήσει όταν το Outlοok σταματά να ανταποκρίνεται, όταν ο client δεν λαμβάνει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, όταν τα κοινόχρηστα ημερολόγια και mailboxes σταματούν να λειτουργούν, όταν το πρόγραμμα ζητάει συνεχώς τον κωδικό πρόσβασης και όταν το πρόγραμμα ισχυρίζεται ότι «προσπαθεί να συνδεθεί» ή παραπονιέται ότι έχει «αποσυνδεθεί».

  1. Απενεργοποίηση της λειτουργίας συμβατότητας

Εάν χρησιμοποιείτε τα Windows 7 και έρθετε αντιμέτωποι με ένα μήνυμα λάθους «cannot start Microsoft Outlook», τότε η λειτουργία συμβατότητας είναι πιθανόν η αιτία. Αυτό το χαρακτηριστικό έχει σκοπό να διευκολύνει τη χρήση του προγράμματος σε παλαιότερα λειτουργικά συστήματα, αλλά μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει προβλήματα από μόνο του.

Για να ελέγξετε αν η λειτουργία συμβατότητας είναι ενεργοποιημένη, αναζητήστε το Outlook.exe αρχείο στο σκληρό σας δίσκο ή να πηγαίνετε σε αυτό από το File Explorer παράθυρο. Εάν χρησιμοποιείτε το Office 2013, μπορείτε να βρείτε το EXE αρχείο στο Program Files –> Microsoft Office –> Root –> Office 15 ή Program Files (x86) –> Microsoft Office –> Root —> Office 15.

Κάντε δεξί κλικ στο αρχείο και επιλέξτε Properties, στη συνέχεια κατευθυνθείτε στην καρτέλα Compatibility. Εάν οποιοδήποτε από τα πεδία σε αυτή την οθόνη είναι τικαρισμένο (checked), ξε-τικάρετέ το (uncheck) και κάντε κλικ στο Apply και OK.

  1. Εκτελέστε το Outlook σε Ασφαλή Λειτουργία

Εάν το Outlook σταματήσει να ανταποκρίνεται ενώ ένα μήνυμα «processing» υπάρχει στην οθόνη, αξίζει να κάνετε έναρξη του προγράμματος σε ασφαλή λειτουργία για να διαγνώσετε το πρόβλημα.

Για να το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε Outlook.exe /safe στη γραμμή αναζήτησης – ίσως χρειαστεί να εκτελέσετε αυτήν την εντολή ως διαχειριστής.

outlook-safe

Εάν το Outlook ανοίξει με επιτυχία, κλείστε το πρόγραμμα και στη συνέχεια, ανοίξτε το και πάλι κανονικά. Ας ελπίσουμε, ότι δεν θα υπάρχει πλέον το «processing» στο παράθυρο διαλόγου.

  1. Κάντε επιδιορθώσεις

Τα ζητήματα εκκίνησης του Outloοk συχνά προκαλούνται από μία κατεστραμμένη εγκατάσταση ή κάποια κατεστραμμένα αρχεία δεδομένων. Ευτυχώς, δεν είναι πολύ δύσκολο να εκτελέσετε μια λειτουργία επιδιόρθωσης σ’ αυτά τα αρχεία.

Επιδιορθώστε το Office Suite

Για να επιδιορθώσετε το Office στο σύνολό του, κατευθυνθείτε στο Programs and Features του Control Panel. Βρείτε την έκδοση του Microsoft Office που χρησιμοποιείτε, κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Change.

repair-outlook

Θα πρέπει να δείτε τις επιλογές που θα σας επιτρέπουν να επιδιορθώσετε την εγκατάσταση – ανάλογα με την έκδοση του Office που χρησιμοποιείτε, ενδέχεται να διαφέρουν ελαφρώς από την παρακάτω εικόνα.

reapair-office

Εκτελέστε την Repair  λειτουργία και δείτε αν σας διορθώνει το πρόβλημα.

Επιδιορθώστε τα Outlook αρχεία δεδομένων σας

Εάν το Outlook δεν λειτουργεί σωστά, αλλά το υπόλοιπο Office Suite δουλεύει, θα μπορούσε να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα αρχεία δεδομένων του προγράμματος. Για να το διορθώσετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Inbox Repair Tool.

Το Inbox Repair Tool εγκαθίσταται από προεπιλογή μαζί με την εγκατάσταση του Office. Αναζητήστε για το SCANPST.exe για να το βρείτε στο σύστημά σας.

scanpst

Επιδιορθώστε το Outlook προφίλ σας

Ένα κατεστραμμένο προφίλ μπορεί να αποτελεί την αιτία των προβλημάτων σας με το Outlook. Για να το διορθώσετε, ανοίξτε το Control Panel και κάντε αναζήτηση του Mail.

mail-search

Αυτό θα ανοίξει το Mail Setup παράθυρο. Κάντε κλικ στο κουμπί με το όνομα Email Accounts.

mail-setup

Στην επόμενη οθόνη, βρείτε το λογαριασμό σας και κάντε κλικ στο κουμπί Repair.

account-settings

Ακολουθήστε τυχόν περαιτέρω βήματα του οδηγού ανάλογα με τις ανάγκες – οι απαραίτητες ενέργειες ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με το πρόβλημα.

  1. Χρησιμοποιήστε τα Command Line Switches

Εάν δεν είστε σε θέση να ανοίξετε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα command line switches για να διαχειριστείτε ορισμένες επιλογές και ρυθμίσεις, προκειμένου να κάνετε κάποια πράγματα να λειτουργήσουν ξανά. Για να το κάνετε αυτό, πληκτρολογήστε τα παρακάτω strings σε ένα Command Prompt παράθυρο ή απευθείας στη γραμμή αναζήτησης των Windows 10.

  • outlook /resetnavpane θα επαναφέρει το παράθυρο περιήγησης του προγράμματος (Navigation Pane), μια κοινή πηγή πολλών προβλημάτων.
  • outlook /resetfolders θα αποκαταστήσει τυχόν φακέλους που λείπουν από την προεπιλεγμένη θέση τους.
  • outlook /cleanreminders θα αφαιρέσει τυχόν ειδοποιήσεις και γεγονότα που συνδέονται με το Outlook Calendar, γεγονός που μπορεί να λύσει ορισμένα προβλήματα εκκίνησης.
  1. Απενεργοποιήστε ενεργά Add-Ins

Εάν μπορείτε να ανοίξετε το Outlook ενώ χρησιμοποιείτε την Ασφαλή Λειτουργία, αλλά τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν και όταν είναι απενεργοποιημένο, κάποιο από τα add-ins σας μπορεί να είναι η αιτία. Η κατάσταση αυτή συχνά συνοδεύεται από ένα μήνυμα σφάλματος που συνδέεται με ένα συγκεκριμένο add-in, αλλά οι οδηγίες που δίνονται σε αυτό το μήνυμα μπορεί να μην διορθώνουν το πρόβλημα.

Αντ’ αυτού λοιπόν, εκκινήστε το Outlook σε Ασφαλή Λειτουργία (βλέπε παραπάνω) και να απενεργοποιήσετε όλα τα add-ins πηγαίνοντας στο File –> Options –> Add-ins. Ανοίξτε ξανά το πρόγραμμα χωρίς την Ασφαλή Λειτουργία (Safe Mode) ενεργοποιημένη για να ελέγξετε ότι λειτουργεί και στη συνέχεια, ενεργοποιήστε κάθε add-in ξεχωριστά για να δείτε ποιο συγκεκριμένο πρόσθετο είναι ο ένοχος.

Στη χειρότερη περίπτωση, απενεργοποιώντας το πρόσθετο που προκαλεί προβλήματα θα σας επιτρέψει να αποκτήσετε πρόσβαση στο Outlook κανονικά και πάλι, ακόμη και αν δεν μπορείτε να επωφεληθείτε από τη λειτουργικότητα που προσφέρει. Μόλις περιορίσετε το πρόβλημα σε ένα και μόνο πρόσθετο, μπορείτε να αναζητήσετε online ή να έρθετε σε επαφή με τον προγραμματιστή του για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μια επιδιόρθωση.

Να είστε σχολαστικοί και μην πανικοβάλλεστε!

Το χειρότερο μέρος του προβλήματος με το Outlook είναι το πόσο δύσκολο μπορεί να γίνει το να διαγνώσετε το πρόβλημα. Η καλύτερη λύση είναι να είστε σχολαστικοί και να σημειώνετε όλα όσα δοκιμάσετε – ακόμα και αν δεν λειτουργούν.

Αν καμία από τις στρατηγικές που αναφέραμε παραπάνω δεν διορθώσει το πρόβλημά σας, ίσως χρειάζεται να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία. Ωστόσο, αν μπορείτε να περιγράψετε ό,τι έχετε ήδη προσπαθήσει στην τεχνική υποστήριξη, θα είναι σε θέση να αποκλείσει μερικά πιθανά αίτια και να γλιτώσετε (όλοι) κάποιο χρόνο!

Script>Alert
Script>Alerthttps://www.secnews.gr
We are all Edward Snowden.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS