Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
Latest Posts

Το site παιδικής πορνογραφίας Playpen έγινε ταχύτερο υπό την διαχείριση του FBI

Τον Φεβρουάριο του 2015, το FBI πήρε τον έλεγχο του Playpen , του μεγαλύτερου site παιδικής πορνογραφίας στο Dark Web. Αλλά αντί να τερματίσει την λειτουργία του χώρου, προτίμησε να την κρατήσει σε λειτουργία για δύο εβδομάδες, προκειμένου να μοιράσει κακόβουλο λογισμικό στους επισκέπτες του με την ελπίδα ότι θα μπορέσει να εντοπίσει τους χρήστες του.

fbi playpen

Πρόσφατα στο δικαστήριο που διενεργείται κατά του διαχειριστή της ιστοσελίδας κατατέθηκε μία έκθεση που δείχνει ότι το συγκεκριμένο site κατά την διάρκεια εποπτείας και διαχείρισης του από το FBI καλυτέρευσε σημαντικά την απόδοσή του, και μάλιστα με θετικά σχόλια από τους χρήστες του.

Η υπεράσπιση του άνδρα που κατηγορείται ότι ήταν ο αρχικός διαχειριστής του Playpen, ανέφερε σχετικά ότι οι βελτιώσεις αυτές οδήγησαν την ιστοσελίδα να γίνει ακόμα πιο δημοφιλής.

«Το FBI διαμοίραζε παιδική πορνογραφία σε viewers και downloaders σε όλο τον κόσμο για σχεδόν δύο εβδομάδες, έως τουλάχιστον μέχρι στις 4 Μάρτη του 2015. Επίσης εργάστηκε για να βελτιώσει την απόδοση της ιστοσελίδας πέρα από τις αρχικές της ικανότητάς της», αναφέρει ο Peter Adolf, δικηγόρος του κατηγορούμενου στην Δυτική Περιφέρεια της Βόρειας Καρολίνας.

«Ως αποτέλεσμα, ο αριθμός των επισκεπτών στο Playpen, κάτω από τον κυβερνητικό έλεγχο αύξησε τον μέσο όρο εβδομαδιαίων επισκέψεων από 11.000 σε περίπου 50.000 ανά εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια αυτών των δύο εβδομάδων, τα μέλη της ιστοσελίδας αυξήθηκαν κατά 30%, ο αριθμός των μοναδικών εβδομαδιαίων επισκεπτών στο site υπερτετραπλασιάστηκε, και αναρτήθηκαν περίπου 200 βίντεο, 9.000 εικόνες και 13.000 συνδέσμοι για παιδική πορνογραφία. Οι κυβερνητικοί πράκτορες εργάστηκαν σκληρά για να αναβαθμίσουν την ικανότητα της ιστοσελίδας να διανέμει μεγάλες ποσότητες υλικού παιδικής πορνογραφίας γρήγορα και αποτελεσματικά με αποτέλεσμα οι χρήστες να λάβουν περισσότερο υλικό παιδικής πορνογραφίας και πιο γρήγορα από ποτέ».

Σε άλλο έγγραφο που κατέθεσε η υπεράσπιση στο δικαστήριο υπολογίζεται ότι μια «συντηρητική εκτίμηση» σχετικά με τον αριθμό των παράνομων εικόνων που διανεμήθηκαν από το FBI ανέρχεται στο  1.000.000.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *