ΑρχικήReviewsGoogle Fuchsia: νέο λειτουργικό που δεν βασίζεται στο Linux

Google Fuchsia: νέο λειτουργικό που δεν βασίζεται στο Linux

Google Fuchsia: Απροσδόκητα νέα από την Google που φέρεται να αναπτύσσει ένα εντελώς νέο λειτουργικό σύστημα. Ναι όχι μόνο μια αναβάθμιση στο Android ή στο Chrome OS, αλλά ένα νέο σύστημα που δεν βασίζεται στον πυρήνα του Linux.

Ονομάζεται Fuschia ή Φούξια και αν και η Google δεν έχει ανακοινώσει επισήμως τίποτα για το λειτουργικό σύστημα, κυκλοφόρησε λεπτομέρειες στο GitHub με την αινιγματικό περιγραφή “Ροζ + Μωβ = Φούξια (ένα νέο λειτουργικό σύστημα)” ή στα αγγλικά “Pink + Purple == Fuchsia (a new Operating System).”
Google Fuchsia
Το Android Police που αναζήτησε βαθύτερα στην τεκμηρίωση βρήκε κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Πρώτα απ ‘όλα, το λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιεί έναν νέο πυρήνα Magenta, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για να ανταγωνιστεί λειτουργικά με IoT προσανατολισμό όπως το FreeRTOS ή το ThreadX. Η διαφορά εδώ είναι ότι ο Magenta φαίνεται σχεδιαστεί για να λειτουργεί από smartphones μέχρι και υπολογιστές γραφείου.

Εν τω μεταξύ, χρησιμοποιείται η Dart σαν κύρια γλώσσα προγραμματισμού και υποστήριξης και το Flutter υποδεικνύει ότι το λειτουργικό σύστημα θα χρησιμοποιήσει πιθανότατα το Material Design σαν διεπαφή του χρήστη.

Αυτό δεν σημαίνει κατ ‘ανάγκη ότι η Google έχει σχέδια να διαθέσει το Fuchsia πέρα από τις συσκευές IoT. Ίσως θα μπορούσε απλά θέλει ένα πιο ελαφρύ λειτουργικό σύστημα που μπορεί να λειτουργήσει σε τυχόν μελλοντικά προϊόντα hardware. Παρόλα αυτά, η δυνατότητα να καθολικής υιοθέτησης παραμένει συναρπαστικό, ειδικά καθώς η γραμμή μεταξύ Android και ChromeOS γίνεται ολοένα και πιο θολή.

Όσο για τους λόγους που η Google δεν έχει αναφέρει κάτι για το λειτουργικό σύστημα μέχρι σήμερα: Ο Brian Swetland – ανώτερος μηχανικός της Google που έχει εργαστεί για το Android και το OS T-Mobile Sidekick – αναφέρει ότι η απόφαση που λήφθηκε αφορά την κατασκευή ενός open source λειτουργικού συστήματος από το μηδέν, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένες λεπτομέρειες δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη.

Τελικά τα πράγματα θα πρέπει να δημοσιοποιούνται τεκμηριωμένα, ανέφερε ο Christopher Lane, ένας άλλος μηχανικός της Google. Μέχρι τότε, μπορούμε να κάνουμε μόνο εικασίες.

https://fuchsia.googlesource.com/

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS