ΑρχικήinetΠροσθέστε το KeePass2 στον Firefox του Ubuntu

Προσθέστε το KeePass2 στον Firefox του Ubuntu

Από αυτή την ιστοσελίδα έχουμε αναφέρει πολλές φορές την εφαρμογή KeePass. Είναι ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης που μπορεί να συνεργαστεί άψογα με τον Firefox, ή τον Chrome (Chromium για το Linux).kp

Χρησιμοποιώ την εφαρμογή KeePass αρκετά χρόνια, και επιμένω γιατί την θεωρώ μια από τις πιο ασφαλείς που υπάρχουν. Τα ευαίσθητα δεδομένα σας δεν αποθηκεύονται στο σύννεφο, αλλά τοπικά στο σύστημά σας κρυπτογραφημένα.

Παρακάτω θα δούμε πως μπορείτε να εγκαταστήσετε με επιτυχία το KeePass2 σε ένα σύστημα που τρέχει Ubuntu και να το συνδέσετε με τον Firefox ή το Chromium.

Ανοίξτε το κέντρο λογισμικού του Ubuntu και αναζητήστε το KeePass

keepassΚάντε την εγκατάσταση. Αν προτιμήσετε την εγκατάσταση από το κέντρο λογισμικού αργότερα θα πρέπει να εγκαταστήσετε με το χέρι το Mono. Εναλλακτικά και πιο εύκολα ανοίξτε ένα terminal και πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή:

sudo apt-get install keepass2 mono-complete

Το επιπρόσθετο mono-complete είναι απαραίτητο για την συνεργασία του KeePass με τον browser σας. Η διαδικασία εγκατάστασης των βιβλιοθηκών του Mono θα διαρκέσει μερικά λεπτά.

Όταν τελειώσετε κατεβάστε το KeepassHttp από το Github.

Ανοίξτε το .zip στην επιφάνεια εργασίας σας.master 1

Θα χρειαστούμε μόνο το αρχείο ΚeePassHttp.plgx.

Με δεξί κλικ μέσα στο φάκελο του KeePassHttp ανοίξτε ένα terminal και φτιάξτε ένα directory plugins στον φάκελο που εγκατάστασης του KP.

Με την δεύτερη εντολή θα μετακινήσετε το .plgx στον νέο φάκελο που δημιουργήσατε:

sudo mkdir /usr/lib/keepass2/plugins
sudo mv KeePassHttp.plgx /usr/lib/keepass2/plugins/

Αν ανοίξετε τώρα το Κeepass 2 και δείτε το “ΚeePassHttp Options” στο μενού Tools. τότε το plugin λειτουργεί.

optionsΩραία ας πάρουμε τώρα τους κωδικούς που έχετε αποθηκεύσει στον Firefox και ας τους περάσουμε σε μια βάση δεδομένων που θα δημιουργήσουμε στο ΚeePass.

Ανοίξτε τον Firefox σας και εγκαταστήστε την επέκταση Password Exporter. Δεν χρειάζεται επανεκκίνηση του browser. Ενεργοποιήστε την επέκταση και ακολουθήστε την διαδρομή από το μενού του browser σας: Επεξεργασία – Προτιμήσεις – Ασφάλεια extract

Πιέστε το Import Export Passwords και θα σας ανοίξει το παράθυρο που βλέπετε στην παραπάνω εικόνα. Πιέστε το Export Passwords χωρίς να τσεκάρετε το Obfuscte Usernames Passwords.

Αποθηκεύστε το .xml και ανοίξτε το ΚeePass

Από το μενού File – New δημιουργήστε μια νέα βάση δεδομένων και φτιάξτε το προσωπικό σας κλειδί κρυπτογράφησης μετακινώντας τον δείκτη τυ ποντικιού σας στο αριστερό πλαίσιο και πληκτρολογώντας ότι χαρακτήρες θέλετε στο δεξί (τους χαρακτήρες δεν πρέπει να τους θυμάστε αργότερα)

entropy

master key

Μετά την δημιουργία της βάσης μπορούμε να εισάγουμε τους κωδικούς του Firefox από το .xml

Από το μενού του ΚeePass στην νέα βάση που δημιουργήσατε επιλέξτε File και Import

importΕπιλέξτε τον τύπο αρχείου εισαγωγής (Password Exporter XML) και το αρχείο .xml που περιέχει τους κωδικούς του Firefox.

Αν ακολουθήσατε όλα τα παραπάνω βήματα σωστά, τώρα έχετε εγκαταστήσει το ΚeePass, το Mono και το ΚeePassHttp, έχετε δημιουργήσει μια κρυπτογραφημένη βάση δεδομένων και έχετε περάσει όλους τους κωδικούς που πήρατε από τον Firefox που χρησιμοποιείτε.

Ας δούμε τώρα πως μπορούμε να συνδέσουμε τον Firefox με το ΚeePass, η το ΚeePass με το Chromium,

Εγκαταστήστε το ChromelPass για τον Chrome ή το PasslFox για τον Firefox. Κάντε ένα restart στον browser σας.

Μετά την επανεκκίνηση το ChromelPass ή το PasslFox θα σας ζητήσει να συνδεθεί με το ΚeePassHttp. Πληκτρολογήστε έναν μεγάλο κωδικό. Αυτό θα δημιουργήσει ένα encryption key που θα αποθηκευτεί στην βάση δεδομένων του ΚeePass2.

keepass aΑυτό ήταν, προσπαθήστε τώρα να συνδεθείτε σε μια ιστοσελίδα.

To ChromeIPass κάνει autofill στους κωδικούς πρόσβασης χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ το PasslFox λειτουργεί για μερικούς και σε άλλους λειτουργεί μόνο με δεξί κλικ – autofill.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS