ΑρχικήinetΦέρτε πίσω στα Windows 10 το παλιό control ήχου των Windows 7

Φέρτε πίσω στα Windows 10 το παλιό control ήχου των Windows 7

Τα Windows 10 εισήγαγαν ένα νέο στυλ στο control του ήχου και ο λόγος ήταν ότι τα νέα Windows έπρεπε να είναι εύχρηστα και στις οθόνες αφής. Αν δηλαδή κάνετε αριστερό κλικ στο εικονίδιο του ήχου που βρίσκεται κάτω δεξιά στην γραμμή ειδοποιήσεων θα δείτε μία οριζόντια μπάρα με το volume του ήχου.

sound controlΑν θελήσετε να πάτε στον Μείκτη για να ρυθμίσετε την ένταση του ήχου ανά εφαρμογή τότε θα πρέπει να κάνετε δεξί κλικ επάνω του και μετά να πάτε στη αντίστοιχη επιλογή, όπως περιγράφεται στο άρθρο αυτό.

sound1

Όμως αν σας άρεσε το παλιό control ήχου σας ενημερώνουμε ότι είναι ακόμα εκεί μέσα και περιμένει κρυμμένο να το φέρετε στην επιφάνεια. Η διαδικασία γίνεται μέσα από τον επεξεργαστή μητρώου. Ας δούμε το πως.

1. Ανοίξτε στο επεξεργαστή μητρώου. Αν δεν ξέρετε πως τότε πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Win + R και στο παράθυρο της “Εκτέλεσης” που θα εμφανιστεί γράψτε την λέξη regedit και πατήστε το κουμπί ΟΚ.

2. Στο μητρώο πηγαίνετε σε αυτό το κλειδί μητρώου:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ Software \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ MTCUVC

Σημείωση: Αν δεν υπάρχει το κλειδί MTCUVC απλά δημιουργήστε το. Στις φωτογραφίες του παραδείγματός μας δεν υπήρχε και έτσι το δημιουργήσαμε με αποτέλεσμα να φαίνεται τελευταίο στην λίστα και όχι σε αλφαβητική σειρά όπως είναι όλα τα υπόλοιπα κλειδιά.

sound6

3. Δημιουργήστε μια νέα τιμή DWORD 32-bit και ονομάστε την EnableMtcUvc και αφήσετε την αξία της ίση με 0 όπως η φωτογραφία του παραδείγματός μας.

sound5

4. Κλείστε το επεξεργαστή μητρώου. Μην ανησυχείτε για την αποθήκευση, θα γίνει αυτόματα με το κλείσιμο. Δοκιμάστε να κάνετε αριστερό κλικ στο εικονίδιο του ήχου. Λογικά θα δείτε το παλιό γνώριμο control των Windows 7.

sound4

5. Αν δεν το δείτε κάντε επανεκκίνηση του explorer ή αν δεν γνωρίζετε πως κάντε απλά επανεκκίνηση στον υπολογιστή σας.

Αν για κάποιο λόγο θέλετε να ξαναγυρίσετε πίσω στην εμφάνιση των Windows 10 δεν έχετε παρά απλά να διαγράψετε το κλειδί  EnableMtcUvc από το μητρώο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS