ΑρχικήinetΤα Windows OS έχουν τη δική τους ιστορία...μέσα σε μια εικόνα GIF...

Τα Windows OS έχουν τη δική τους ιστορία…μέσα σε μια εικόνα GIF !

Κάθε νέα έκδοση των Windows OS που βγαίνει είναι σαν μια «γιορτή» για τους fans, αλλά και για τους τυπικούς PC users. Αυτή τη στιγμή η τελευταία έκδοση που κυκλοφορεί είναι αυτή των Windows 10 και η αλήθεια είναι ότι βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση όχι μόνο από τους ειδικούς αλλά και από τους χρήστες.

Windows OS-story-history-gif

Αν το συγκρίνουμε με τις παλαιότερες εκδόσεις των Windows, τα Windows 10 αποκαλούνται «το πιο ολοκληρωμένο» Windows OS έως σήμερα. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα ζητήματα που αφορούν την ιδιωτικότητα των χρηστών, αλλά υπάρχουν ορισμένοι τρόποι να τα αντιμετωπισθούν. Πολλοί είναι απασχολημένοι με το να φτιάχνουν extensions για να αντικαταστήσουν το Bing με την Cortana και μερικοί δημιουργούν apps για να κάνουν την χρηστική εμπειρία των Windows 10 περισσότερη ασφαλή.

Πίσω στο 1975, ο Bill Gates και ο Paul Allen ίδρυσαν την start-up εταιρεία με την ονομασία Microsoft. Περνώντας τα χρόνια, τα Microsoft Windows έγιναν το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο λειτουργικό σύστημα στον κόσμο. Η εταιρεία ξεκίνησε να εισάγει το λειτουργικό στα IBM PCs το 1981 και ανακοίνωσε επίσημα το Windows OS το 1983. Μετά το πέρας δύο ετών σκληρής δουλειάς, η Microsoft έβγαλε το Windows 1.0 στα οποία ο χρήστης κουνούσε το ποντίκι του για ορίσει την διαδρομή που ήθελε να ακολουθήσει μέσω οθονών, ή ‘παραθύρων’ – “Windows.” Ο Bill Gates ανέφερε, “Είναι ένα μοναδικό software, σχεδιασμένο για σοβαρούς PC user.” Στα μεταγενέστερα χρόνια τα Windows εξελίχθηκαν περισσότερο. Τα Windows 98 περιγράφονταν ως ένα OS που “Works Better, Plays Better.”

Στο The Hub, έχει δημιουργηθεί μια ολόκληρη σελίδα αφιερωμένη στην ιστορία των Windows OS. Επίσης δημιούργησαν και μια εικόνα GIF που συνοψίζει την ιστορία αυτή. Πάμε να ρίξουμε μια ματιά και να νοσταλγήσουμε λίγο τα περασμένα χρόνια μέσα από την διαδρομή της Microsoft:

EOW-full-teaser-no-intro

 

Διαβάστε ακόμη: Θα μπορούσε να κλείσει ποτέ το Διαδίκτυο;

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS