ΑρχικήinetH NASA μόλις διέθεσε σαν Open Source τις εφαρμογές VICAR

H NASA μόλις διέθεσε σαν Open Source τις εφαρμογές VICAR

Η NASA μόλις κυκλοφόρησε όλες τις βασικές εφαρμογές του VICAR ως open source διανέμοντας τα εργαλεία της στη διεθνή κοινότητα.

Η NASA άρχισε να αναπτύσσει τα εργαλεία VICAR (Video Image Communication And Retrieval) το 1966 και αρχικά είχαν κατασκευαστεί για να επεξεργάζονται πολυδιάστατα ψηφιακά δεδομένα απεικόνισης.nasa VICAR

Οι εφαρμογές αυτές χρησιμοποιήθηκαν από την διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, για τη μεταφορά και επεξεργασία εικόνων και δεδομένων από τις αποστολές της.

Έτσι το να πούμε απλά ότι είναι ένα ισχυρό σύνολο εργαλείων δεν θα απεικονίζει την πραγματικότητα, δεδομένου ότι είναι σε ανάπτυξη εδώ και 15 χρόνια από μια υπηρεσία που στελεχώνεται από κορυφαίους επιστήμονες.

Η NASA τελευταία έχει δείξει ότι κινείται προς την κατεύθυνση του ανοικτού κώδικα και τα εργαλεία που διέθεσε σήμερα δεν είναι τα πρώτα.

Η συλλογή VICAR αποτελείται από περίπου 350 εφαρμογές.

Τι ακριβώς κάνει όμως το VICAR;

“VICΑR,  σημαίνει Video επικοινωνιακής εικόνας και ανάκτησης, και είναι ένα σύστημα λογισμικού επεξεργασίας εικόνας γενικού σκοπού που έχει αναπτυχθεί από το 1966 για να επεξεργαστεί ψηφιακά δεδομένα απεικόνισης πολυδιάστατα. Το VICΑR αναπτύχθηκε κυρίως για την επεξεργασία εικόνων από μη επανδρωμένα πλανητικά διαστημόπλοια της Jet Propulsion Laboratory. Τώρα χρησιμοποιείται για πολλές άλλες εφαρμογές, όπως τη βιοϊατρική επεξεργασία εικόνας, τη χαρτογραφία, τη γεωλογία, την αστρονομία, και την γεωλογική έρευνα. Δεν χρησιμοποιείται μόνο από το JPL, αλλά και από διάφορα πανεπιστήμια, ιστοσελίδες της NASA και άλλα επιστημονικά / ερευνητικά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη “

αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του JPL.

Μπορείτε να βρείτε όλα αυτά τα εργαλεία της NASA στο GitHub, όπου τα έχει αναρτήσει υπό την ειδική άδεια Open Source 1.3.

Κατεβάστε τις εφαρμογές Github VICΑR

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS