Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν
infosec

Το Megabreach των 773 εκατομμυρίων Passwords ξεκίνησε χρόνια πριν

Πρόσφατα κυκλοφόρησε η είδηση, ότι σχεδόν 773 εκατομμύρια διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και 21 εκατομμύρια passwords δημοσιεύθηκαν σε ένα φόρουμ hacking....
Read More
infosec

Instagram influencers ανακτούν τα accounts με τη βοήθεια hackers

Οι Instagram influencers που έχουν δει τους λογαριασμούς τους να χακάρονται και τις προσωπικές τους πληροφορίες να εκτίθενται, λένε ότι...
Read More
infosec

Windows 10: Πώς να διορθώσετε το browsing σφάλμα στο Microsoft Edge

Η τελευταία αναβάθμιση που κυκλοφόρησε από τη Microsoft για τα Windows 10 έφερε ένα πρόβλημα, το οποίο παρατηρείται όταν επιχειρεί...
Read More
infosec

Google Play: Κρυβόταν malware με τη χρήση των αισθητήρων κίνησης

Στην αγορά του Google Play υπάρχουν πολλές κακόβουλες εφαρμογές που δοκιμάζουν κόλπα για να αποφευχθεί η ανίχνευση τους. Για την...
Read More
infosec

Bug του Twitter δημοσίευε τα προσωπικά tweets των χρηστών για 5 χρόνια

Οι χρήστες του Twitter, οι οποίοι χρησιμοποιούν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο από τις Android συσκευές τους, θα πρέπει να ελέγξουν...
Read More
Latest Posts

Η devolo Smart Home και Powerline στην IFA 2015

H devolo θα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της IFA 2015 επτά νέα προϊόντα για το έξυπνο σπίτι, αλλά και για την εύκολη οικιακή δικτύωση με κεντρικό μήνυμα «Smart Home & δίκτυο μέσω ρεύματος – Ένα ισχυρό πλαίσιο».

Στο περίπτερο της devolo θα στηθεί ένα διαδραστικό σπίτι όπου οι τελικοί πελάτες αλλά και οι συνεργάτες θα βιώσουν την ευκολία αλλά και τον διαισθητικό τρόπο εγκατάστασης και λειτουργίας ενός σπιτιού με προϊόντα devolo Home Control. Στο επίκεντρο του περιπτέρου θα βρίσκεται και το devolo app, το οποίο οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν μόνοι τους.devolo
Τα προϊόντα devolo Home Control, των οποίων η διάθεση ξεκίνησε σταδιακά σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, το Μάρτιο του τρέχοντος έτους, η devolo προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση για τον ευφυή έλεγχο του σπιτιού, που καλύπτει τους τομείς της ασφάλειας, της εργονομίας καθώς και της εξοικονόμησης ενέργειας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η devolo έχει ξεχάσει τις ρίζες της, που είναι το Powerline. Έτσι η κεντρική μονάδα του συστήματος οικιακού ελέγχου βασίζεται στην τεχνολογία Powerline, συνδέοντας έτσι τις δύο σειρές προϊόντων.

devolo Home Control με τρεις νέους αισθητήρες και ενεργοποιητές

Η devolo παρουσιάζει στην IFA 2015, τρεις νέους αισθητήρες και ενεργοποιητές που συμπληρώνουν την υπάρχουσα σειρά home control.

Η εσωτερική σειρήνα είναι μια έξυπνη συσκευή συναγερμού που αποτελεί ένα ιδανικό συμπλήρωμα του devolo Motion Sensor and Door/Window Contact (αισθητήρας κίνησης και επαφών πόρτας/παραθύρου). Η σειρήνα εκπέμπει ένα ηχητικό σήμα που τρομάζει τους ανεπιθύμητους εισβολείς ή προειδοποιεί τους γείτονες, για παράδειγμα.

Επιπλέον, ο χρήστης λαμβάνει αυτόματα ένα προειδοποιητικό μήνυμα μέσω SMS, e-mail ή στο app.
Ο νέος αισθητήρας-ανιχνευτής νερού προσφέρει πρόσθετη ασφάλεια, αφού μόλις έρχεται σε επαφή με ένα υγρό, ειδοποιείται αυτόματα ο χρήστης Home Control. Ο αισθητήρας μπορεί να τοποθετηθεί δίπλα στο πλυντήριο ρούχων ή πιάτων, για να εξασφαλιστεί ότι το νερό μπορεί να κλείσει γρήγορα πριν προκληθεί μία σημαντική βλάβη.
Η τελευταία προσθήκη της σειράς, είναι ο αισθητήρας υγρασίας που ελέγχει τακτικά τη θερμοκρασία και την υγρασία, αποτρέποντας προβλήματα, όπως την ανάπτυξη μούχλας ή ανθυγιεινού αερισμού σε εσωτερικούς χώρους, τόσο σε παλαιά όσο και σε νέα κτίρια.

devolo Home Control flush-mounted modules για ηλεκτρικές πρίζες, φώτα, ροοστάτη και έλεγχο ρολών

Η devolo επεκτείνει την γκάμα των προϊόντων Smart Home με τρία εντοιχιζόμενα στοιχεία που μπορούν να τοποθετηθούν από εξειδικευμένο εγκαταστάτη και συνδέονται άμεσα με δίκτυο 230V. Οι νέες προσθήκες, μπορούν να εγκατασταθούν σε τυποποιημένους διακόπτες, απευθείας είτε πίσω από ένα διακόπτη φωτός ή πίσω από μια πρίζα. Μόλις εγκατασταθεί ο διακόπτης, το φως μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί είτε μηχανικά είτε μέσω ασύρματης συσκευής π.χ. smartphone ή tablet.

Εάν έχει εγκατασταθεί πίσω από μια πρίζα, ο εντοιχιζόμενος διακόπτης μπορεί να εναλλάσσει μεταξύ της τροφοδοσίας και των συνδεδεμένων μετρητών ενέργειας, ενεργοποιώντας ή απενεργοποιώντας αντίστοιχα και να μετράει την κατανάλωση ενέργειας. Η ενσωμάτωση των εντοιχισμένου ροοστάτης στο σύστημα Home Control της devolo παρέχει στο χρήστη, άνετο έλεγχο φωτισμού, που επιτρέπει επίσης τον έλεγχο της έντασης της φωτεινότητας μέσω ασύρματης σύνδεσης ή χρησιμοποιώντας προκαθορισμένους κανόνες. Ο αισθητήρας ελέγχου ρολών, προορίζεται να ενσωματωθεί σε διακόπτες ρολών για τον έλεγχό τους.

Press IIFA2
Οι τρεις νέες εντοιχιζόμενες προσθήκες επιτρέπουν στο χρήστη να χρησιμοποιήσει smartphone, tablet ή υπολογιστή για να ελέγχει και να αυτοματοποιεί ηλεκτρικά εξαρτήματα που προηγουμένως θα μπορούσαν να λειτουργήσουν μόνο με τη χρήση ενός παραδοσιακού διακόπτη ή ενός ροοστάτη. Επιπλέον, δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να καθορίσει, οπουδήποτε και αν βρίσκεται στον κόσμο και ανά πάσα στιγμή, εάν τα φώτα πρέπει να είναι αναμμένα ή όχι, να ελέγξει με μια ματιά, αν τα ρολά των παραθύρων είναι κλειστά και όλα αυτά εύκολα μέσα από το λογισμικό Home Control ή το app.

Τέλος παρέχει στατιστικά στοιχεία που δείχνουν τη χρονική στιγμή που ενεργοποιούνται ή απενεργοποιούνται τα συγκεκριμένα στοιχεία καθώς και πόση ενέργεια καταναλώνεται.

dLAN 550 WiFi για μεγαλύτερο ασύρματο εύρος στο οικιακό δίκτυο

Ο νέος dLAN 550 WiFi παρέχει υψηλής ταχύτητας ασύρματο οικιακό δίκτυο και Internet, δίνοντας πλέον πρόσβαση και ασύρματη κάλυψη, ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα δωμάτια τα οποία προηγουμένως δεν είχαν καθόλου ή είχαν κακή ασύρματη κάλυψη.

Ο προσαρμογέας μπορεί να μεταφέρει δεδομένα με ταχύτητες έως και 500 Mbps μέσω της γραμμής ρεύματος και έως 300 Mbps μέσω WiFi. Αυτό δίνει τη δυνατότητα μετάδοσης, ακόμη και βίντεο σε Full HD γρήγορα και ομαλά σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού.

Χάρη στην τεχνολογία range+ ο dLAN 550 WiFi χρησιμοποιεί και τα τρία καλώδια στις γραμμές τροφοδοσίας, εξασφαλίζοντας ιδιαίτερα σταθερή και μακράς εμβέλειας μετάδοση δεδομένων.

Η τεχνολογία WiFi Move είναι επίσης ενσωματωμένη, επιτρέποντας σε όλους τους προσαρμογείς Powerline της devolo να συνδέονται μεταξύ τους για να σχηματίσουν μία μεγάλη «ασύρματη ομπρέλα» που επιτρέπει στις φορητές συσκευές (smartphones, tablets κ.α.) να επιλέγουν αυτόματα το ισχυρότερο σημείο ασύρματης πρόσβασης όπου και αν βρίσκονται (εντός ή εκτός σπιτιού στον κήπο ή τη βεράντα).

Η devolo στην IFA: Hall 3.2, Stand 225

Όλα τα νέα προϊόντα της devolo παρουσιάζονται ζωντανά στην αίθουσα 3.2, περίπτερο 225. Οι ειδικοί της devolo θα παρουσιάζουν στους επισκέπτες την εφαρμογή των προϊόντων και την μετατροπή ενός σπιτιού σε έξυπνο. Οι συνεργάτες της devolo θα βρουν ενδιαφέρουσες λύσεις και προτάσεις marketing για ένα πετυχημένο εμπορικό κλείσιμο της χρονιάς, ενώ θα μπορούν να κάνουν συναντήσεις με τους ειδικούς της devolo.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *