ΑρχικήsecurityΤο YouTube Kids προβάλει και πορνογραφικό υλικό

Το YouTube Kids προβάλει και πορνογραφικό υλικό

Η Google φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα για άλλη μια φορά με την νέα υπηρεσία YouTube Kids καθώς ομάδες υπεράσπισης καταναλωτών κατέθεσαν μήνυση στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου όταν ανακάλυψαν ότι περιέχει “απαράδεκτο” περιεχόμενο, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.youtube kids

Η καταγγελία, που κατατέθηκε σήμερα Τρίτη από την Campaign for a Commercial-Free Childhood and the Center for Digital Democracy, αναφέρει ότι οι ομάδες τους ανακάλυψαν βίντεο που θα ήταν «εξαιρετικά ανησυχητικά και δυνητικά επιβλαβή για τα μικρά παιδιά που τα βλέπουν.”

Η ομάδα υποστηρίζει ότι ανακάλυψε βίντεο σε ρητή σεξουαλική γλώσσα, με αστεία σχετικά με την παιδεραστία και τη χρήση ναρκωτικών, συζητήσεις ενηλίκων συζητήσεις σχετικές με βία, πορνογραφία και αυτοκτονία.

Ένας εκπρόσωπος της FTC δήλωσε ότι η υπηρεσία έχει παραλάβει τις καταγγελίες και τις ελέγχει.

Η υπηρεσία YouTube Kids ξεκίνησε το Φεβρουάριο με εφαρμογές για Android και iOS στις ΗΠΑ, και ισχυρίζεται ότι προσφέρει ειδικά επιλεγμένα βίντεο είναι κατάλληλα για παιδιά.

Η FTC έλαβε τις πρώτες καταγγελίες για την υπηρεσία YouTube Kids τον περασμένο μήνα, όταν διάφορες ομάδες γονέων βρήκαν να εμφανίζονται διαφημίσεις που απευθύνονται σε παιδιά.

Ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε στην WSJ ότι οι χρήστες μπορούν να επισημαίνουν τα βίντεο που θεωρούν ακατάλληλα, και ότι το YouTube θα τα εξετάζει έναένα, για να τα αφαιρέσει εάν είναι απαραίτητο.

Πρόσθεσε επίσης, ότι οι γονείς μπορούν να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία αναζήτησης, για να διασφαλίσουν ότι τα παιδιά δεν πέσουν πάνω σε ακατάλληλο περιεχόμενο.

Εκτός όμως από την δήλωση του εκπροσώπου της εταιρείας περιμένουμε να δούμε δραστικότερα μέτρα ασφάλειας, καθώς μια υπηρεσία ειδικά για παιδιά, είναι απαράδεκτο να εμφανίζει τέτοιο περιεχόμενο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS