ΑρχικήinetΚινέζικο broadband: αύξηση ταχύτητας - μείωση τιμής

Κινέζικο broadband: αύξηση ταχύτητας – μείωση τιμής

Την επιτάχυνση της ανάπτυξης του υψηλών ταχυτήτων δικτύου broadband της, με σκοπό την αύξηση της ταχύτητας αλλά παράλληλα της μείωσης της τιμής, αποφάσισε η κινεζική κυβέρνηση.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, λιγότερο από το 50% του πληθυσμού έχει πρόσβαση στο Ίντερνετ, και από αυτούς πολλοί έχουν αργές ταχύτητες.

Κινέζικο broadband: αύξηση ταχύτητας - μείωση τιμής

Επίσης, ο πρωθυπουργός, Λι Κεκιάνγκ, ζήτησε από τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών να μειώσουν τις τιμές, περιλαμβανομένων αυτών σε data roaming, και ειδικά για τους τουρίστες- ωστόσο πρόσθεσε ότι επαφίεται στην αφορά να αποφασίσει.

Δεν έχει γίνει γνωστό τι κεφάλαια θα επενδυθούν, ωστόσο ο Κινέζος πρωθυπουργός ανακοίνωσε έναν γύρο επενδύσεων με σκοπό την βελτίωση των υποδομών.

Όπως σημείωσε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Κίνα έχει περισσότερους χρήστες κινητών τηλεφώνων από κάθε άλλη χώρα, αλλά οι ταχύτητες υπηρεσιών Ίντερνετ βρίσκονται κάτω από την 80ή θέση, εξαιτίας της μη ανεπτυγμένης υποδομής πληροφορικής.

Επίσης, πρόσθεσε ότι η επιτάχυνση της κατασκευής υποδομών θα ενισχύσει τις επενδύσεις και την στήριξη προς την Κίνα, βοηθώντας παράλληλα τη «μαζική καινοτομία».

Κατά τον Λι, οι εταιρείες τηλεπικοινωνίας θα έπρεπε να προβούν άμεσα σε κινήσεις για τη μείωση των τιμών και την αύξηση των ταχυτήτων broadband στις πόλεις κατά περίπου 40%.

Αν και, όπως προαναφέρθηκε, δεν διευκρίνσε τι ύψους επενδύσεις θα χρειαστούν, αξιωματούχοι στο παρελθόν έχουν υποδείξει ένα ύψος της τάξης των 322 δισ. για τη βελτίωση των υποδομών broadband της Κίνας ως το 2020.

Κινέζικο broadband: αύξηση ταχύτητας - μείωση τιμήςΣύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της κινεζικής κυβέρνησης, η χώρα θα συνεχίσει να αποσκοπεί στο άνοιγμα της αγοράς τηλεπικοινωνιών και να ενθαρρύνει τον αυξημένο ανταγωνισμό, και μέσω της επέκτασης ενός πιλοτικού σχήματος για broadband υπηρεσίες μέσα στο έτος.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS