ΑρχικήinetΗ Microsoft γιορτάζει τα 25 χρόνια του Solitaire με ένα διαγωνισμό

Η Microsoft γιορτάζει τα 25 χρόνια του Solitaire με ένα διαγωνισμό

Η Microsoft μπορεί να ετοιμάζεται να φορτώσει νέα παιχνίδια τα Windows 10 (όπως το Candy Crush Saga), αλλά δεν ξεχνά και τις ρίζες της. Η εταιρεία προετοιμάζεται να γιορτάσει τα 25 χρόνια του Solitaire στα Windows με ένα διαγωνισμό.Microsoft Solitaire

Μετά από έναν εσωτερικό διαγωνισμό ανάμεσα στους υπαλλήλους της Microsoft, το κοινό θα μπορεί να ανταγωνιστεί ενάντια στους νικητές στο τουρνουά για την 25η επέτειο του Microsoft Solitaire.

Το 1989 ο Wes Cherry ανέπτυξε το παιχνίδι Microsoft Solitaire, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα Windows 3.0. Το παιχνίδι έγινε χρυσό στις 22 Μαΐου του 1990.

Αν και το παιχνίδι είχε εν μέρει σαν στόχο να διασκεδάσει τους χρήστες των Windows, είχε και άλλο ένα σκοπό.

Βοηθούσε τους αρχάριους με την πρωτοεμφανιζόμενη τεχνολογία να εξοικειωθεί με την χρήση των υπολογιστών, μαθαίνοντας πως λειτουργεί το ποντίκι και αλλά χαρακτηριστικά που σήμερα μας φαίνονται απλά, αλλά τότε ήταν πρωτόγνωρα.

Έτσι οι αρχάριοι χρήστες μπορούσαν να να μάθουν το “drag and drop” αλλά και την διαδρομή που μπορούσαν να βρουν το παιχνίδι με το ποντίκι τους.

Το παιχνίδι έχει εξελιχθεί με τα χρόνια, αλλά έχει εξαφανιστεί και από τα Windows. Εκείνοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο τουρνουά δεν θα μπορέσουν αν το κάνουν από το Windows PC τους, αλλά μόνο από το κινητό τους τηλέφωνο, αν φυσικά είναι Windows Phone.

Για όσους απογοητεύτηκαν, υπομονή μέχρι την επίσημη κυκλοφορία των Windows 10.

Όπως καταλαβαίνετε η είδηση δεν αφορά την πλειοψηφία, αλλά είναι άλλο ένα καλό τέχνασμα που εξυπηρετεί τη στρατιγική της εταιρείας που θέλει 2 με 3 τίτλους καθημερινά στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως θα προσέξατε ίσως το τελευταίο διάστημα.

 

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS