ΑρχικήsecurityDecryptCryptoLocker δωρεάν εργαλείο αποκρυπτογράφησης αρχείων μολυσμένων με CryptoLocker

DecryptCryptoLocker δωρεάν εργαλείο αποκρυπτογράφησης αρχείων μολυσμένων με CryptoLocker

DecryptCryptoLocker: Η εταιρεία ασφαλείας FireEye και η Fox-IT ανέπτυξαν και κυκλοφορούν ένα δωρεάν εργαλείο για να βοηθήσουν τα θύματα του ransomware CryptoLocker.

Η νέα υπηρεσία, ανακοινώθηκε σήμερα Τετάρτη και ονομάζεται DecryptCryptoLocker. Το iGuRu.gr παρουσιάζει πρώτο το δωρεάν εργαλείο για να βοηθήσει εκείνους που έχουν πληγεί από το ransomware CryptoLocker.

DecryptCryptoLocker

Το CryptoLocker είναι ένα κακόβουλο λογισμικό των Windows. Έρχεται με εκστρατείες phishing και επιθέσεις watering hole. Το κακόβουλο λογισμικό μολύνει επιθετικά το σύστημα κρυπτογραφώντας τα αρχεία του θύματος. Εμφανίζει ένα χρονόμετρο στην οθόνη, και απαιτεί την καταβολή λύτρων μέσα σε 72 ώρες, Συνήθως οι εγκληματίες ζητάνε περίπου 300 δολάρια. Μόλις το θύμα πληρώσει το ποσό, οι απατεώνες του στέλνουν ένα ιδιωτικό κλειδί για να ξεκλειδώσει τα αρχεία του.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, η Dell SecureWorks εκτίμησε ότι το CryptoLocker έχει καταφέρει να μολύνει 250.000 υπολογιστές.

Ας πάμε όμως στο εργαλείο αποκρυπτογράφησης της FireEye. Για να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο DecryptCryptοLocker, θα πρέπει να:

  • Προσδιορίστε ένα ενιαίο, κρυπτογραφημένο αρχείο από το CryptoLocker που σας μόλυνε. Το αρχείο δεν θα πρέπει να περιέχει ευαίσθητες πληροφορίες.
  • Ανεβάστε το κρυπτογραφημένο αρχείο στο portal του DecryptCryptoLocker.
  • Θα λάβετε ένα ιδιωτικό κλειδί από το portal και ένα link για να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε το εργαλείο αποκρυπτογράφησης Decryptolοcker.exe που μπορεί να εκτελεστεί τοπικά στον υπολογιστή τους.
  • Τέλος, εκτελέστε το εργαλείο αποκρυπτογράφησης τοπικά στον υπολογιστή τους, χρησιμοποιώντας το ιδιωτικό σας κλειδί, για να αποκρυπτογραφήσετε όλα τα κρυπτογραφημένα αρχεία που υπάρχουν στο σκληρό σας δίσκο.

Το εργαλείο DecryptCryptoLοcker είναι διαθέσιμο σε όλο τον κόσμο. Επειδή όμως υπάρχουν πολλές παραλλαγές του CryptoLocker, το εργαλείο μπορεί να μην είναι σε θέση να αποκρυπτογραφήσει επιτυχώς το κάθε αρχείο. Από το να πληρώνετε όμως λύτρα, αξίζει να το δοκιμάσετε.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS