ΑρχικήinetΗ NSA μόλυνε 50.000 δικτύα υπολογιστών με κακόβουλο λογισμικό

Η NSA μόλυνε 50.000 δικτύα υπολογιστών με κακόβουλο λογισμικό

NSA-Infected-Some-50000-Computer-Networks-with-Malware

Πρόσφατα έγγραφα που διέρρευσαν δείχνουν ότι η NSA τοποθέτησε malware σε περίπου 50.000 δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το Ολλανδική μέσο μαζικής ενημέρωσης NRC το οποίο παραθέτει τα αρχεία του Snowden. Το εν λόγω έγγραφο είναι στην πραγματικότητα μια διαφάνεια παρουσίασης διαχείρισης, χρονολογείται από το 2012 και δείχνει έναν παγκόσμιο χάρτη γεμάτο με σημεία πρόσβασης με “Εκμεταλλεύσιμα Δίκτυα Υπολογιστών” (Computer Network Exploitation – CNE).

Τα CNE είναι η μυστική διείσδυση των συστημάτων πληροφορικής που επιτυγχάνεται με τη βοήθεια του malware. Και αυτό που συνέβη με την Belgium telco Belgacom είναι ένα παράδειγμα, όπως δείχνουν οι προηγούμενες διαρροές.

Η διαφάνεια δείχνει ότι οι επιθέσεις του υπολογιστή που προέρχεται από την NSA γίνεται από το ειδικό τμήμα που ονομάζεται TAO, συντομογραφία του Tailored Access Operations [Λειτουργίες προσαρμοσμένης πρόσβασης], που σχηματίζεται από περίπου 1.000 χάκερς.

Αυτός ο τύπος των δραστηριοτήτων είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την NSA, δεδομένου ότι είναι αρκετά εύκολο να εκτελεστεί και σχετικά φθηνά. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η υπηρεσία πληροφοριών έχει την ευκαιρία να αποκτήσει τις πληροφορίες που διαφορετικά δεν θα είχε πρόσβαση σε αυτές, φαίνεται ότι είναι μία καλή επιχείρσση για την NSA.

Η παρουσίαση της NSA δείχνει επιχειρήσεις CNE σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου της Βραζιλίας, όπου έχει υπάρξει ένα τεράστιο σκάνδαλο από προηγούμενες εκθέσεις, που έδειξαν ότι οι Αμερικανοί κατασκόπευαν τον πρόεδρο της χώρας, τόσο τον πρώην όσο και τον νυν, στις τοπικές επιχειρήσεις και την πετρελαϊκή εταιρεία Petrobras, κάτι που οι αρχές ταξινομούν ως οικονομική κατασκοπεία.

Άλλα περιφερειακά σημεία όπου η NSA κατάφερε να διεισδύσει σε δίκτυα βρίσκονται σε πόλεις όπως η Γενεύη, η Αθήνα, η Ρώμη, το Καράκας, η Μπογκοτά, η Πόλη του Μεξικό, η Αβάνα, η Μπανγκόκ, το Νέο Δελχί, η Σόφια, το Παρίσι, το Βερολίνο, η Φρανκφούρτη, το Μιλάνο και πολλά άλλα που είναι δισδιάκριτα από το αρχείο.

Από την NSA ζητήθηκε μια απάντηση σχετικά με τις πληροφορίες, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει, επιλέγοντας να ανακατευθύνει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, ουσιαστικά παίζει το παιχνίδι της ανάληψης ευθύνης.

Ακόμη και αν αποφασίσουν να σχολιάσουν την κατάσταση, κατά πάσα πιθανότητα θα χρησιμοποιήσου την προκαθορισμένη μέχρι στιγμής απάντηση σε όλα αυτά, που συνήθως συνοψίζει στο “εμείς θα κάνουμε ό, τι πρέπει επειδή μπορούμε”.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS