Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

TorSearch Μια από τις πολύ λίγες μηχανές αναζήτησης του Deep Web

Αναφέραμε πρόσφατα για το Deep Web όταν δημοσιεύσαμε το κλείσιμο της μεγάλης ναρκοαγοράς Silk Road αλλά και με το κλείσιμο του Freedom Hosting πριν από αυτό. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι το Deep Web θα σταματήσει να υπάρχει. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι λόγο των τελευταίων δημοσιεύσεων πολλοί θα νομίζουν ότι το Deep Web είναι ένα μέρος συνάντησης εγκληματιών.

Το DeepWeb όμως δεν είναι μόνο αυτό και ίσως το έχουμε αδικήσει με τις προηγούμενες μας δημοσιεύσεις. Σύμφωνα με την Wikipedia, το 2000 (12 χρόνια πριν, φανταστείτε τι γίνεται τώρα), υπολογιζόταν ότι το Deep Web περιλαμβάνει περίπου 7.500 terabytes πληροφοριών και 550 δισεκατομμύρια μεμονωμένων έγγραφων. Άλλες εκτιμήσεις που βασίζονται σε μια μελέτη που έγινε από Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια το 2000 ανεβάζουν τα δεδομένα του Deep Web σε 91.000 terabytes. Το επιφανειακό internet αυτό δηλαδή που βρίσκουμε σε μηχανές αναζήτησης σαν το google έχει δεδομένα που φτάνουν τα 167 terabytes.

Μέσα σε όλο αυτό τον όγκο δεδομένων υπάρχουν πολύ αξιόλογες δουλειές που είναι αδύνατον να βρεθούν αλλού. Το θέμα είναι πως να τις ανακαλύψει κανείς.

Και για να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τον υπέροχο κόσμο του Deep Web, ένα δίκτυο που είναι προσβάσιμο μόνο μέσω κρυπτογραφημένης σύνδεσης Tor, η προγραμματιστές της εφαρμογής ανέπτυξαν το  TorSearch, μια από τις λίγες μηχανές αναζήτησης του Deep Web.

torsearch

Οι περισσότερες μηχανές αναζήτησης που γνωρίζουμε (Google, Bing κλπ) δεν φτάνουν ποτέ στο Deep Web, λόγω της ασφαλής σύνδεσης που απαιτείται. Το TorSearch μπορεί να μην είναι η πρώτη μηχανή αναζήτησης του Deep Web, αλλά φιλοδοξεί να γίνει η καλύτερη.

Το μηχανή αναζήτησης του έχει ήδη αποθηκεύσει αποτελέσματα για περίπου 130.000 «υπόγειες» ιστοσελίδες και κάθε ώρα που περνάει προσθέτει όο και περισσότερες, όπως αναφέρει το VentureBeat.

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *