ΑρχικήinetΘετικές και αρνητικές επιπτώσεις στο Bitcoin με το κλείσιμο του Silk...

Θετικές και αρνητικές επιπτώσεις στο Bitcoin με το κλείσιμο του Silk Road

bitcoinΑμέσως μετά την είδηση ​​ότι ο Silk Road έκλεισε από το FBI και ο ιδιοκτήτης του συνελήφθη, άρχισε μια κατακόρυφη πτώση στην τιμή του Bitcoin. Τα Bitcoins ήταν το κύριο νόμισμα συναλλαγών της ιστοσελίδας που αντιπροσώπευε τη πλειοψηφία του συνόλου των συναλλαγών του κρυπτο-νομίσματος.

Ο Ross William Ulbricht, που συνελήφθη, μπορεί να είναι κάλλιστα ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Η ιστοσελίδα λέγεται ότι έχει κερδίσει από προμήθειες γύρω στα 600.000 Bitcoins τα τελευταία δύο χρόνια. Ωστόσο, μόνο 26.000 Bitcoins κατασχέθηκαν από τον Ulbricht.

Λίγο μετά το κλείσιμο της ιστοσελίδας, η τιμή των bitcoins στη δημοφιλή σελίδα Mt.Gox έπεσε κατακόρυφα από τα 103 ευρώ στα  81, αλλά στη συνέχεια ανέκαμψε ελαφρά και έφτασε τα 92 ευρώ. Το αποτέλεσμα βέβαια δεν θα  είναι μόνιμο, άλλωστε το έχουμε ξαναδεί. Είναι αρκετά  κατανοητό και ίσως αναμενόμενο δεδομένου ότι το Silk Road αντιπροσώπευε ένα πολύ μεγάλο αποθετήριο και διακινητή Bitcoins.

Υπάρχουν βέβαια αρκετοί φίλοι του Bitcoin που είναι πολύ ενθουσιασμένοι με το κλείσιμο της παράνομης ιστοσελίδας.  Πιστεύουν ότι αυτό θα βοηθήσει το Bitcoin να αποκτήσει τη νομιμότητα που του αξίζει, καθώς ένα ένα τα μεγάλα ονόματα που χρησιμοποιούσαν το κρυπτο-νόμισμα για παράνομες συναλλαγές βγαίνουν από το “παιχνίδι”.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS