ΑρχικήinetΒάση δεδομένων των παράνομων downloaders από τις Βρετανικές ISPs

Βάση δεδομένων των παράνομων downloaders από τις Βρετανικές ISPs

piracyΌλες οι μεγάλες εταιρείες πάροχοι Υπηρεσιών Διαδικτύου στο Ηνωμένο Βασίλειο καλούνται να δημιουργήσουν μια βάση δεδομένων των πελατών της που κατεβάζουν παράνομα ταινίες , μουσική και άλλο περιεχόμενο που προστατεύεται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η κίνηση υποτίθεται ότι στέκει νομικά σύμφωνα με τον νόμο Digital Economy Act 2010, ο οποίος σχεδιάστηκε για την καταπολέμηση της πειρατείας, αλλά με τις καθυστερήσεις φαίνεται ότι η πλήρης εφαρμογή του θα αρχίσει κατά το 2014.

Εάν η Virgin Media, η BT, η BSkyB και η TalkTalk υπογράψουν την πρόταση, είναι αναμενόμενο ότι τα δεδομένα που συλλέγουν θα μπορούσαν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό των παραβατών, την αποστολή προειδοποιητικών επιστολών, αποσυνδέσεις ή και διώξεις για τους υπότροπους.

Η αναχαίτιση της ψηφιακής πειρατείας θα είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν από τις δισκογραφικές εταιρείες, τη BPI, και τον πρωθυπουργό David Cameron σε μια συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Downing Street το πρωί της 12ης Σεπτεμβρίου.

Οι κινηματογραφικές και οι μουσικές εταιρείες θα ζητήσουν από τους παρόχους να υπογράψουν εθελοντικά ένα προσύμφωνο που θα τους μετατρέψει σε αστυνομικούς του διαδικτύου για λογαριασμό τους. Η Guardian αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί εδώ και μήνες με την BPI και τη Βρετανική Ένωσης βίντεο, (το BBC και τα στούντιο του Χόλιγουντ είναι μέλη τους).

Το προσύμφωνο, θα πρέπει να εγκριθεί και να υπογραφεί, από τους παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου (ISPs), οι οποίοι θα είναι επιφορτισμένοι με τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων παραβατών. Στους παραβάτες θα αποστέλλονται προειδοποιητικές επιστολές που θα γνωστοποιούν ότι η διεύθυνσή τους στο Διαδίκτυο είχε χρησιμοποιηθεί για παράνομες λήψεις.

Οι επιστολές θα προειδοποιούν και για τις περαιτέρω επιπτώσεις που θα υπάρχουν σε περίπτωση συνέχισης παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων.

Σε περίπτωση που οι παραβάτες αγνοούν τις προειδοποιητικές επιστολές τότε θα επιβάλλονται κυρώσεις, όπως η απαγόρευση πρόσβασης σε ορισμένες ιστοσελίδες, η επιβράδυνση των συνδέσεων στο διαδίκτυο ή ακόμα και ποινική δίωξη.

Υπάρχουν όμως κάποια προβλήματα για τους ISP. Πρώτον, αν δημιουργηθεί και διατηρηθεί μια τέτοια βάση δεδομένων ποιος θα αναλάβει τα έξοδα; Θα μπορούσαν ίσως να χρηματοδοτήσουν το επιχείρημα οι βιομηχανίες περιεχομένου;

Θα ήταν άδικο να παρατηρηθεί μια αύξηση του κόστους του Internet, αφού δεν κατεβάζουν όλοι παράνομα.

Δεύτερο, μια βάση δεδομένων και οι προειδοποιητικές επιστολές θα μπορούσε να θέσει τους παρόχους Internet παράνομους καθώς ο νόμος περί προστασίας δεδομένων, αναφέρει ότι οι εταιρείες μπορούν να αποθηκεύουν πληροφορίες για άτομα μόνο για εμπορικούς λόγους.

Ένας εκπρόσωπος της TalkTalk δήλωσε στην εφημερίδα Guardian ότι, “θα ήθελα να καταλήξουμε σε συμφωνία αλλά τα δικαιώματα των πελατών έρχονται πάντα πρώτα” και “δεν θα συμφωνήσουν ποτέ σε κάτι που θα τους θέσει σε κίνδυνο.”

Ένας εκπρόσωπος από την Virgin Media είχε επίσης παρόμοιες ανησυχίες , σχολιάζοντας ότι η πρόταση είναι “ανεφάρμοστη”.

Ο Loz Kaye, αρχηγός του Pirate Party στο Ηνωμένο βασίλειο ανέφερε στο Naked Security:

Η βιομηχανία περιεχομένου φαίνεται αποφασισμένη να μεταμορφώσει τους Πάροχους Υπηρεσιών Διαδικτύου σε NSA.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS