ΑρχικήinetΕμφανίστηκαν Windows 8.1 RTM Scams

Εμφανίστηκαν Windows 8.1 RTM Scams

windows-8-securityΤα Windows 8.1 RTM έχουν ήδη διαρρεύσει και έτσι υπάρχουν πάρα πολλοί που αναζητούν στο διαδίκτυο τα download links προκειμένου να δοκιμάσουν το νέο λειτουργικό της Microsoft πριν από την επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του.

Ορισμένοι απατεώνες σκέφτηκαν να εκμεταλλευτούν αυτό ακριβώς το γεγονός, που το θεωρούν σαν μια μεγάλη ευκαιρία να κερδίσουν χρήματα. Έτσι παρατηρήθηκε ότι έχουν ανέβει αρκετά βίντεο στο YouTube, που οδηγούν τους φιλόδοξους downloaders σε ιστοσελίδες που έχουν στηθεί για να προσφέρουν μόνο ένα πράγμα: κέρδος από τα κλικς στους δημιουργούς τους.

Τα θύματα αυτού του Spam κατεβάζουν στον υπολογιστή τους ένα προστατευμένο με κωδικό αρχείο που υποτίθεται ότι περιέχει ότι περιέχει ένα κλειδί εγκατάστασης των Windows μαζί με ένα εργαλείο ενεργοποίησης και φυσικά το αρχείο ISO για την εγκατάσταση. Βέβαια το κλειδωμένο αρχείο δεν ανοίγει και έτσι το κέρδος των απατεώνων αυξάνεται. Τα θύματα τους προσπαθούν να βρουν τον κωδικό για να ανοίξουν το συμπιεσμένο αρχείο και έτσι συνεχίζουν την περιπλάνηση τους στις σελίδες που εκμεταλλεύονται οι απατεώνες.

Τα Windows 8.1 θα έρθουν στα μέσα Οκτωβρίου και καλό θα ήταν να περιμένετε. Το να εγκαταστήσετε μια οποιαδήποτε έκδοση κυκλοφορεί δεν είναι και το πιο ασφαλές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS