ΑρχικήinetΤι δουλειά έχει η ValueAct Capital με την "συνταξιοδότηση" του Steve Ballmer

Τι δουλειά έχει η ValueAct Capital με την “συνταξιοδότηση” του Steve Ballmer

microsoftΗ ValueAct, είναι μια εταιρεία επενδύσεων από το San Francisco και πρόσφατα αγόρασε το 0,8% των μετοχών της Microsoft. Το επόμενο βήμα είναι πλέον να πάρει μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο μετά την υπογραφή μιας συμφωνίας συνεργασίας με την Microsoft.

Ως μέρος της συμφωνίας, θα πρέπει να δοθεί στον Mason Morfit, πρόεδρος της ValueAct Capital, “η εναλλακτική λύση μιας θέσης στο διοικητικό συμβούλιο της Microsoft ξεκινώντας από την πρώτη τριμηνιαία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου μετά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων το 2013,”, όπως αναφέρει σε μια σημερινή δημοσίευση της η Microsoft.

“Ο Mason έχει μεγάλη εμπειρία σαν διευθυντής δημόσιων εταιρειών, με πλούτο χρηματοοικονομικών γνώσεων και την προοπτική ενός σημαντικού μετόχου. Είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε τον Mason κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί του,” ανέφερε ο John Thompson, ανεξάρτητος Σύμβουλος και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου και της Επιτροπής Διορισμών της Microsoft.

“Η Microsoft είναι μια παγκόσμιας κλάσης εταιρεία με τεράστιες μακροπρόθεσμες δυνατότητες”, δήλωσε ο Morfit. “Σε αυτό το κρίσιμο σημείο καμπής στην εξέλιξη της εταιρείας, ανυπομονώ για την ενεργό συνεργασία με το διοικητικό συμβούλιο και την ομάδα διαχείρισης της Microsoft για να συνεχίσει να δημιουργεί ωφέλιμο έργο για όλους τους μετόχους

Η ValueAct Capital αναφέρετε ως κύρια υπεύθυνη για την αναχώρηση του Steve Ballmer, καθώς η εταιρεία, δεν συμφωνούσε με το όραμα του τωρινού Διευθύνοντα Σύμβουλου.

Ακόμα κι αν ο Steve Ballmer έχει αρνηθεί όλες τις φήμες που δείχνουν τη συμμετοχή της ValueAct στην απόφαση συνταξιοδότησης του, οι αναλυτές και οι εμπειρογνώμονες παγκοσμίως υποστηρίζουν ότι ο διευθύνων σύμβουλος απολύθηκε από το διοικητικό συμβούλιο.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS