ΑρχικήinetDefaced η Google στην Παλαιστίνη

Defaced η Google στην Παλαιστίνη

Παλαιστίνιοι hackers κατάφεραν να παραμορφώσουν την Google που εμφανίζεται στην Παλαιστίνη. Οι δράστες προφανώς ήταν δυσαρεστημένοι με το γεγονός ότι το Google Maps εμφανίζει την Παλαιστίνη σαν Ισραήλ.

“Θείε Google σου λέμε γεια από την Παλαιστίνη για να θυμάσαι ότι δεν είναι η χώρα που παρουσιάζουν τα Google Map σαν Ισραήλ. Λέγεται Παλαιστίνη”, αναφέρουν οι hackers στην παραμορφωμένη ιστοσελίδα.

google deface

Και συνέχισαν: “Ερώτηση: Τι θα συμβεί αν αλλάξουμε τον τίτλο της χώρας του Ισραήλ σε Παλαιστίνη στο Google maps! Θα γινόταν επανάσταση.”

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Google δεν έχει έχει παραβιαστεί στην πραγματηκότητα. Οι Παλαιστίνιοι hackers χτύπησαν την εταιρεία που φιλοξενεί τους DNS και έτσι κατάφεραν να ανακατευθύνουν το domain Google.ps σε μια δική τους σελίδα. Οι hackers κατάφεραν να αλλάξουν τα nameservers της Google με τα δικά τους omar.genious.net και hamza.genious.net.

Η Genious Communications είναι ένας πάροχος που φιλοξενείται στο Μαρόκο.

Επί του παρόντος, η Google.ps λειτουργεί σωστά.

Εντωμεταξύ η Google έδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση στο ZDNet: “Ορισμένοι χρήστες που επισκέπτονται την σελίδα Google.ps ανακατεύθυνονται σε διαφορετική ιστοσελίδα. Οι υπηρεσίες της Google για το domain Google.ps δεν είναι hacked. Είμαστε σε επαφή με την εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση αυτού του domain για την επίλυση του προβλήματος.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS