ΑρχικήinetΑπομάκρυνση του Ballmer από την Microsoft

Απομάκρυνση του Ballmer από την Microsoft

US-IT-MICROSOFT-WINDOWS-PHONEΟ CEO της Microsoft Steve Ballmer ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί. Η κίνηση αυτή θα φέρει μία από τις μεγαλύτερες αναδιαρθρώσεις στην ιστορία της εταιρείας.

Δεν έχουν αναφερθεί οι λόγοι που έκαναν τον Ballmer να πάρει αυτή την απόφαση, αλλά κάποιοι εκ των έσω αναφέρουν ότι αρκετές φορές μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν συμφωνούσαν με την κατεύθυνση της εταιρεία.

“Έχουμε ξεκινήσει μια νέα στρατηγική, μια νέα οργάνωση και έχουμε μια καταπληκτική ηγετική ομάδα. Οι σκέψεις μου σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της αποχώρησης μου λένε ότι δεν πρέπει να συμβεί στη μέση του μετασχηματισμού της εταιρείας μας. Χρειαζόμαστε έναν CEO που θα είναι εδώ μακροπρόθεσμα για αυτή τη νέα κατεύθυνση.”

O Steve Ballmer της Microsoft εντάχθηκε στις 11 Ιουνίου 1980 και ήταν η 30η υπάλληλος της εταιρείας και ο πρώτος διευθυντής των επιχειρήσεων προσληφθεί από τον συν-ιδρυτής Bill Gates. Έγινε γρήγορα τους πιο στενούς φίλους ένα Γκέιτς », έτσι δεν είναι καμία έκπληξη ότι είχε πάντα την υποστήριξη της ο άνθρωπος που δημιούργησε τη μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού στον κόσμο.

Ο Ballmer ονομάστηκε επίσημα CEO της Microsoft τον Ιανουάριο του 2000, αν και ο Gates συνέχισε να κατέχει τη θέση του προέδρου μέχρι το 2006, όταν αποφάσισε να αποσυρθεί εντελώς και να επικεντρωθεί μόνο στο φιλανθρωπικό του έργο.

Ήταν υπεύθυνος για διάφορα τμήματα κατά τη διάρκεια του χρόνου που πέρασε στη Microsoft, όπως το τμήμα ανάπτυξης των λειτουργικών συστημάτων, τα τμήματα πωλήσεων και υποστήριξης μέσα στα άλλα. Στην αρχή ήταν διευθυντής επιχείρησης με μισθό 50.000 δολαρίων, αλλά γρήγορα προήχθη σε Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Υποστήριξης και στη συνέχεια Πρόεδρος της εταιρείας.

Σύμφωνα με το Forbes, ο Steve Ballmer σήμερα κρατάει κέρδη 15,2 δισ. δολαρίων, γεγονός που τον καθιστά τον 22ο πλουσιότερο άνθρωπο στις Ηνωμένες Πολιτείες και την 51ο σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η απομάκρυνση του Ballmer έρχεται στον απόηχο της αποτυχίας του Surface και των Windows 8, καθώς και τα δύο τελευταία προϊόντα της Microsoft, δεν αντεπεξήλθαν στις προσδοκίες της εταιρείας.  Βέβαια τα διεθνή μέσα παρουσιάζουν την απομάκρυνση του σαν απόφαση του να συνταξιοδοτηθεί.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS