ΑρχικήinetIWF: hacked ιστοσελίδες φιλοξενούν φωτογραφίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

IWF: hacked ιστοσελίδες φιλοξενούν φωτογραφίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών

Το Internet Watch Foundation (IWF) προειδοποιεί ότι οι hackers χρησιμοποιούν hacked ιστοσελίδες για να φιλοξενήσουν φωτογραφίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Σύμφωνα με την οργάνωση, οι hackers ανεβάζουν τις φωτογραφίες σε ένα φάκελο του hacked site και στη συνέχεια, τις δημοσιεύουν σε ιστοσελίδες των ενηλίκων.

Έτσι ούτε ο ιδιοκτήτης της παραβιασμένης ιστοσελίδας γνωρίζει το τι συμβαίνει αλλά ούτε και ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας με το πορνό.

Internet Watch Foundation

“Δεν είχαμε παρατηρήσει τίποτα ύποπτο για δύο χρόνια, αλλά ξαφνικά τον Ιούνιο αρχίσαμε να παρατηρούμε αυτό συμβαίνει και να το βλέπουμε να συμβαίνει όλο και πιο συχνά,” ανέφερε η Sarah Smith, ερευνήτρια του IWF.
“Έχουμε λάβει αρκετές αναφορές από ανθρώπους που ήταν πολύ αναστατωμένοι με αυτά που είχαν δει. Μας εξήγησαν τι ακριβώς συμβαίνει και οι αναλυτές μας άρχισαν να εντοπίζουν τα βήματα των hackers.”

Ο εμπειρογνώμονας ασφαλείας Graham Cluley πιστεύει ότι αυτό θα μπορούσε να είναι έργο αντίπαλων ιστοσελίδων με πορνό περιεχόμενο που προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να βλάψουν τους ανταγωνιστές τους.
Μια άλλη πιθανότητα, σύμφωνα με τον Cluley, είναι ότι οι εικόνες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών συνοδεύονται από το γνωστό μας ransomware, το οποίο κλειδώνει υπολογιστές και εκβιάζει τα θύματα του να πληρώσουν πρόστιμο για την επίσκεψη τους σε παράνομες ιστοσελίδες.
“Ο εκβιασμός θα είχε περισσότερη επιτυχία αν κάποιος βρεθεί μπροστά από φωτογραφίες σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS