ΑρχικήinetDef Con: Βίντεο παρουσιάζει hacking σε αυτοκίνητα

Def Con: Βίντεο παρουσιάζει hacking σε αυτοκίνητα

car hackingΣτο συνέδριο Def Con 21 ερευνητές ασφάλειας απέδειξαν ότι η πειρατεία στα αυτοκίνητα δεν είναι κάτι που έρχεται από ταινία επιστημονικής φαντασίας.
Είχαμε δημοσιεύσει στο παρελθόν αρκετές δημοσιεύσεις με επιτυχημένες hacking απόπειρες σε διάφορα μοντέλα αυτοκινήτων. Έτσι οι κυβερνοεπιθέσεις εναντίον αυτοκίνητων δεν είναι κάτι το νέο, όμως η παρουσίαση που έκανε ο τεχνικός ασφαλείας του Twitter κ. Charlie Miller, ο Διευθυντής Ασφαλείας του IOActive Chris Valasek, και ο Zoz, της Cannytophic Design, απέδειξαν ότι το hacking σε αυτοκίνητο εξελίσσεται συνεχώς.

Ο Miller και ο Valasek απέδειξαν ότι μπορούν να οδηγήσουν ένα αυτοκίνητο από ένα φορητό υπολογιστή. Κατάφεραν όχι μόνο να κατευθύνουν το αυτοκίνητο, αλλά και να το επιταχύνουν, να σφίξουν τις ζώνες ασφαλείας, να παίξουν με τα φώτα, να σβήσουν τον κινητήρα, να κάνουν την κονσόλα να δείχνει ότι το αυτοκίνητο τρέχει με 199 μίλα την ώρα και κορνάρουν.

Οι εμπειρογνώμονες σχεδιάζουν να εκδώσουν 101 σελίδες κώδικα και λεπτομέρειες για το έργο τους.

Το δίδυμο δοκίμασε το project τους σε ένα Ford Escape του 2010 και ένα Toyota Prius. Αντιπρόσωποι της Ford ανακοίνωσαν στο Forbes ότι εξετάζουν το hacking “πολύ σοβαρά”.

Από την άλλη πλευρά, η Toyota αναφέρει ότι είναι βέβαιοι ότι τα συστήματά τους είναι ισχυρά και ασφαλή αφού το συγκεκριμένο hack απαιτεί ενσύρματη σύνδεση με τον υπολογιστή του αυτοκινήτου.

Διαβάστε την προηγούμενη δημοσίευση μας που εξηγεί τον τρόπο.

«Στόχος μας,, είναι η πρόληψη hacking από κάποια απομακρυσμένη ασύρματη συσκευή που βρίσκεται έξω από το όχημα,”ανέφερε ο διευθυντής ασφαλείας της Toyota κ.  John Hanson.

Ο Zoz συμφωνεί επίσης ότι “το hacking αυτοκινήτων  έρχεται.” Πιστεύει τα αυτοκίνητα, μπορούν να εκτελέσουν διάφορες εργασίες μόνα τους,  σαν να είναι ρομπότ, αναφέρει το  CNET.

Ο μεγάλος αριθμός αισθητήρων που υπάρχουν σε αυτά μπορούν να μπλοκαριστούν με επίθεση denial-of-service. Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μέθοδος spoofing για να αποκτήσει κάποιος κακόβουλος χρήστης δεδομένα .του αυτοκινήτου και του οδηγού

Και το πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι για τις επιθέσεις αυτές χρειάζεται εξοπλισμός πολύ χαμηλού κόστους.

Δείτε το βίντεο με τον Miller και τον Valasek που δημοσίευσε το Forbes

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS