ΑρχικήinetΤο διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA ανακάλυψε ένα νέο φεγγάρι

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA ανακάλυψε ένα νέο φεγγάρι

Το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble της NASA ανακάλυψε ένα νέο φεγγάρι που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον μακρινό μπλε-πράσινο πλανήτη Ποσειδώνα. Το συγκεκριμένο φεγγάρι, είναι το 14ο που είναι γνωστό ότι περιστρέφονται γύρω από τον γιγάντιο πλανήτη.

Το φεγγάρι, με την κωδική ονομασία S/2004 N 1, εκτιμάται ότι έχι μια έκταση 12 μίλιων, καθιστώντας το μικρότερο γνωστό φεγγάρι στο σύστημα του Ποσειδώνα. Είναι πολύ μικρό και φαίνεται πολύ αμυδρά. Περίπου 100 εκατομμύρια φορές πιο αμυδρά από το πιο μικρό αστέρι που μπορεί να δει κανείς με γυμνό μάτι. Διέφυγε μάλιστα της προσοχής του διαστημικού σκάφος Voyager 2 της NASA, το οποίο πέταξε πέρασε ​​από τον Ποσειδώνα το 1989 και επόπτευσε το σύστημα φεγγαριών του πλανήτη.

New Neptune Moon

Ο Mark Showalter του Ινστιτούτου SETI στο Mountain View της Καλιφόρνια, ανακάλυψε το φεγγάρι την 1η Ιουλίου, ενώ μελετούσε τα αχνά τόξα, ή τα τμήματα των δακτυλίων, γύρω από τον Ποσειδώνα. “Η τροχιά των φεγγαριών και των τόξων είναι πολύ γρήγορη, οπότε έπρεπε να επινοήσω έναν τρόπο για να ακολουθήσω την κίνησή τους, προκειμένου να αναδείξω τις λεπτομέρειες του συστήματος”, ανέφερε. “Για τον ίδιο λόγο ένας φωτογράφος σπορ που θέλει να παρακολουθήσει έναν μια αθλητή – τοποθετεί τον αθλητή στο επίκεντρο και οι θολώνει το φόντο.”

Η είδηση δημοσιεύτηκε σε παγκόσμια πρώτη από το iGuRu.gr

Για εικόνες, βίντεο και περισσότερες πληροφορίες για το νέο φεγγάρι του Ποσειδώνα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://hubblesite.org/news/2013/30

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.nasa.gov/hubble

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS