ΑρχικήsecurityΠρώην εργαζόμενος στην Hostgator εγκατέστησε backdoors σε 2.723 servers

Πρώην εργαζόμενος στην Hostgator εγκατέστησε backdoors σε 2.723 servers

Ο 29-χρονος Eric Gunnar Gisse από το San Antonio, του Texas, συνελήφθη και είναι κατηγορούμενος για παραβίαση του νόμου περί ασφάλειας υπολογιστών αφού εγκατέστησε backdoors σε 2.723 servers που ανήκουν στον πρώην εργοδότη του, την εταιρεία web hosting Hostgator.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει το Ars Technica, ο Gisse εργάστηκε στην εταιρεία σαν διαχειριστής μεσαίου επιπέδου μεταξύ Σεπτεμβρίου 2011 και Φεβρουαρίου 2012.

HostGatorΛίγο αργότερα ήρθε η καταγγελία από την Hostgator όταν ανακάλυψε κακόβουλες εφαρμογές που είχαν δημιουργηθεί για να επιτρέπουν στον ύποπτο να συνδέεται απομακρυσμένα σε servers της εταιρείας. Η εφαρμογή που έδινε backdoors ήταν μεταμφιεσμένη σαν ένα πολύ δημοφιλές εργαλείο Unix  για να μην κινεί υποψίες.

Ο Gisse χρησιμοποίησε προφανώς το ψηφιακό κλειδί SSH του Hostgator για να καταφέρει να έχει πρόσβαση root στα συστήματα τους.

Οι εκπρόσωποι τοι Hostgator ανέφεραν ότι το κακόβουλο λογισμικό είχε μολύνει τα συστήματά τους για λιγότερο από ένα μήνα και δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει χρησιμοποιηθεί για την πρόσβαση σε περιεχόμενο των πελατών τους.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS