ΑρχικήsecurityTo Android Fakealert ξαναγύρισε

To Android Fakealert ξαναγύρισε

Ένα παλαιότερο malware από την οικογένεια κακόβουλου λογισμικού Android.Fakealert φαίνεται να κυκλοφορεί ακόμα στην “πιάτσα”. Εμπειρογνώμονες από την εταιρεία ασφαλείας Dr. Web ανακάλυψαν ότι η συγκεκριμένη απειλή υπάρχει ακόμα και σερβίρεται μέσω των διαφημίσεων που εμφανίζονται στις εφαρμογές Android.


Όλα ξεκινούν όταν διάφορες εφαρμογές Android αρχίζουν να εμφανίζουν διαφημίσεις που παροτρύνουν τους χρήστες να σαρώσουν τις κινητές τους συσκευές με ένα antivirus.

fakealert

 

 

 

 

 

Εκείνοι που δέχονται να το κάνουν αποκτούν το Android.Fakealert.origin, το οποίο αρχίζει να τους προειδοποιεί ότι υπάρχουν πάρα πολλά malware στο smartphone τους. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει κακόβουλο λογισμικό, αλλά οι ψευδείς ειδοποιήσεις βοηθούν τους απατεώνες να κερδίσουν χρήματα.

Όπως συνηθίζουν να κάνουν τα ψεύτικα antivirus, έτσι και το Fakealert παροτρύνει τα θύματα του να αγοράσουν την full έκδοση του λεγόμενου προγράμματος προστασίας, προκειμένου να εξαλείψουν τις απειλές.

Για να βεβαιωθεί ότι δεν περάσει απαρατήρητο, εκτός από τις εμφανιζόμενες προειδοποιήσεις για ιούς, όταν η «σάρωση» τελειώσει, το Fakealert εμφανίζει και ειδοποιήσεις στον πίνακα κοινοποιήσεων.

Συνιστάται να μην κάνετε εγκατάσταση σε εφαρμογές από μη έμπιστες πηγές. Σε περίπτωση που είστε θύμα του Android.Fakealert.origin, αφαιρέστε το με ένα νόμιμο λογισμικό προστασίας για ιούς.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS