ΑρχικήsecurityCISPA - έχεις blog ή ιστοσελίδα; Πάρε Θέση

CISPA – έχεις blog ή ιστοσελίδα; Πάρε Θέση

Το CISPA είναι ένα νομοσχέδιο ασφάλειας του κυβερνοχώρου, που εξετάζεται από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Στόχος του προτεινόμενου νομοσχεδίου είναι να βοηθήσει στον εντοπισμό και την εξουδετέρωση απειλών που υπάρχουν στον κυβερνοχώρο με την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα.

blackoutΣτους μεθόδους που αναμένεται να χρησιμοποιήσει συγκαταλέγεται και η πλήρης εξουσία στην κυβέρνηση που χρειάζεται δεδομένα από εταιρείες του ιδιωτικού τομέα. Έτσι οι ιδιωτικές πληροφορίες των πολιτών των ΗΠΑ (και όχι μόνο) μένουν εντελώς εκτεθειμένες χωρίς καν να χρειάζεται δικαστική απόφαση, ή δικαστική εποπτεία. Οι διακίνηση των πληροφοριών δεν θα γίνεται μόνο από τις ιδιωτικές εταιρείες προς την κυβέρνηση αλλά και σε οριζόντιο επίπεδο, δηλαδή οι εταιρείες θα μπορούν να ανταλλάζουν προσωπικά δεδομένα των χρηστών τους, μεταξύ τους!

“(το νομοσχέδιο) θα επιτρέπει σε ιδιωτικές επιχειρήσεις να παραδίδουν προσωπικά δεδομένων των χρηστών τους και να καταστρατηγούν υφιστάμενους νόμους περί ιδιωτικής ζωής, όπως ο νόμος Wiretap Act και ο Stored Communications Act. ” αναφέρει το  ZDNET

Αξίζει να σημειωθεί ότι εταιρείες όπως η Microsoft, η Google, η IBM, η AT & T και η Verizon, καθώς και τράπεζες ή χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις, όπως η American Bankers Association και το Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, στηρίζουν την τρέχουσα έκδοση του CISPA.

Προσωπικά εμείς από το iGuRu.gr αρνιόμαστε να δεχθούμε το εμπόριο της ελευθερίας μας, για μια ψευδαίσθηση ασφάλειας.

CISPA Internet Blackout 22 Απριλίου 2013 #CISPABlackout

Πάρτε θέση όλοι εναντίον του CISPA.


Ιστοσελίδες – εταιρείες και οργανισμοί που είναι εναντίον CISPA

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS