ΑρχικήsecurityCISPA Internet Blackout 22 Απριλίου 2013 #CISPABlackout

CISPA Internet Blackout 22 Απριλίου 2013 #CISPABlackout

Τα Internet blackouts είναι ένας τρόπος διαμαρτυρίας που έχει γίνει αρκετά δημοφιλής με όλα τα πρόσφατα προτεινόμενα νομοθετήματα που αποτελούν απειλή για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών ελευθεριών. Τώρα που η αμφιλεγόμενη Cyber Intelligence Sharing and Protection Act (CISPA) πέρασε από την αμερικανική Βουλή, οι Anonymous hackers μόλις ανακοίνωσαν άλλο ένα Internet blackout.

Σύμφωνα με τη δήλωση του βίντεο που δημοσιεύθηκε από τους χακτιβιστές, το blackout θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου 2013.

«Το νομοσχέδιο αυτό θα επιτρέπει σε σημαντικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, όπως το Facebook, το Twitter και το Google να δίνουν χωρίς πρόβλημα τα προσωπικά σας στοιχεία στην κυβέρνηση των ΗΠΑ. Αυτό δεν επηρεάσει μόνο τους χρήστες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά τον καθένα που διαθέτει λογαριασμό σε αυτές τις εταιρείες, ” αναφέρουν στο βίντεο τους.

stop-cispa

Την ερχόμενη Δευτέρα, 22 Απριλίου, σας καλούμε να συμμετάσχετε με τους Anonymous στο Internet blackout. Ενθαρρύνουμε όλους τους web developers και τους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων να μην τις λειτουργήσουν την ημερομηνία αυτή. Καλό θα ήταν να εμφανίζουν που να εξηγεί αυτή τους την ενέργεια και να ενθαρρύνουν και άλλους να κάνουν το ίδιο .

Τέτοιες διαμαρτυρίες ήταν αρκετά αποτελεσματικές στο παρελθόν, ειδικά όταν μεγάλες ιστοσελίδες δήλωναν παρών στην διαμαρτυρία, όπως τότε με το νομοσχέδιο SOPA (Stop Online Piracy Act).

 

Δείτε το βίντεο

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS