ΑρχικήinetΓιατί η Apple φτιάχνει το iRadio; Για να βοηθήσει την ανακάλυψη μουσικής...

Γιατί η Apple φτιάχνει το iRadio; Για να βοηθήσει την ανακάλυψη μουσικής στο iTunes

iradio

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ το λόγο που η Apple θέλει να κυκλοφορήσει τη δικιά της μουσική υπηρεσία iRadio; Από τη στιγμή που βγάζει δισεκατομμύρια μέσω της μουσικής που πουλάει από το iTunes γιατί να θέλει μια υπηρεσία, η οποία θεωρητικά θα μειώσει τις πωλήσεις;

Μια καλή ερώτηση, που έχει και μια καλή απάντηση.

Σύμφωνα με νέα δεδομένα που δημοσιεύτηκαν από την NPD Group, η Apple εξακολουθεί να είναι ο βασιλιάς των πωλήσεων στη μουσική, έχοντας το 63% των συνολικών πωλήσεων που έγιναν το τέταρτο τρίμηνο του 2012, με το Amazon να έρχεται δεύτερο στο 22%.

Εδώ είναι το πρόβλημα όμως. Υπηρεσίες όπως το Spotify και το Rdio, όπου πληρώνετε μια μηναία συνδρομή και μπορείτε να ακούσετε απεριόριστα όσα τραγούδια θέλετε, είναι οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές της Apple. Και η ερώτηση που γενάτε είναι αν προτιμάει κάποιος να νοικιάζει ή να αγοράζει τη μουσική του.

Η απάντηση ακούει στο όνομα Pandora μια υπηρεσία που, μάλλον, η Apple θα βασίσει πάνω της το iRadio. Γιατί; Διότι η υπηρεσία Pandora, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες, σας επιτρέπει να ακούτε κάποιους σταθμούς η οποίοι θα παίζουν μουσική βασισμένη στα γούστα σας, ωστόσο δεν θα μπορείτε να ακούσετε οποιοδήποτε κομμάτι θέλετε οποιαδήποτε στιγμή, ενθαρρύνοντας έτσι την αγορά μουσικής μέσω του iTunes.

Η Erica Ogg του GigaOM έχει μια έξυπνη εξήγηση του τι σημαίνει το παραπάνω:

Γιαυτό είναι έξυπνο η Apple να επενδύσει στo iRadio. Ο στόχος δεν είναι να σκοτώσει την Pandora, αλλά να φέρει αυτού του είδους ραδιοφωνικής υπηρεσίας σε περισσότερους χρήστες ώστε να τους αποτρέψει να πάνε σε ένα πλήρως ανεπτυγμένο μοντέλο. Δεν έχει να κάνει με την Pandora, αλλά με το Spotify.

Με λίγα λόγια, το να εμφανίσει η Apple μια τέτοια υπηρεσία στις εκατομμύρια συσκευές της θα καταφέρει να αυξήσει κι΄άλλο τις πωλήσεις μουσικής, ακόμα και αν υπηρεσίες όπως το Spotify και το Rdio προσπαθούν να πείσουν τους καταναλωτές ότι είναι προτιμότερο να νοικιάζουν τη μουσική, παρά να την αγοράζουν.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS