ΑρχικήinetΗ εφαρμογή AppGratis δεν ήταν τελικά τόσο αθώα όσο πιστεύαν κάποιοι

Η εφαρμογή AppGratis δεν ήταν τελικά τόσο αθώα όσο πιστεύαν κάποιοι

appgratis-

Μπορεί να μην έχετε ακούσει ποτέ την εφαρμογή που υπήρχε για καιρό στο App Store της Apple με το όνομα AppGratis αλλά από την στιγμή που πήρε την απόφαση η Apple να την αφαιρέσει έχει ξεσηκωθεί μιας θύελλα αντιδράσεων ακόμη και από την ίδια την Γαλλική κυβέρνηση ενώ παράλληλα έχει στηθεί μιας online σελίδα διαμαρτυρίας που μετράει ήδη 891 χιλιάδες υπογραφές!!!

Να τονίσουμε πως το AppGratis ήταν μια εφαρμογή που επέτρεπε στους χρήστες της να κατεβάσουν δωρεάν ή σε μειωμένη τιμή μια πληθώρα εφαρμογών από το App Store έπειτα από συνεννόηση με τους δημιουργούς αυτών.

Η Apple την αφαίρεσε για δύο λόγους σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της. Ο πρώτος ήταν πως έκανε promotion συγκεκριμένων εφαρμογών του App Store μέσω push notifications και ο δεύτερος ότι είχε αρχίσει να μοιάζει σαν ένα άλλο App Store μέσα στο υπάρχον της Apple.

Αν και καταλαβαίνουμε τις αντιδράσεις των απλών χρηστών το γεγονός πως ασχολήθηκε με το θέμα ακόμη και η Γαλλική κυβέρνηση σίγουρα σημαίνει πολλά.

Το Business Insider  σήμερα έψαξε διεξοδικά το θέμα και έκανε μια ανακάλυψη που υποδηλώνει πως το AppGratis έχει κρυμμένες μεγαλύτερες αμαρτίες. Έτσι λοιπόν πέρα από μια εφαρμογή το AppGratis ήταν και μια καλοστημένη επιχείρηση με πάρα πολλά λεφτά από έσοδα σε σημείο που οι δημιουργοί του πρόσφατα είχαν ανοίξει και υποκατάστημα του στην Αμερική. Από που όμως είχαν όλα αυτά τα έσοδα;

Σύμφωνα με το Bussiness Insider και το αποκλειστικό κείμενο που βρήκε και δημοσιοποίησε το AppGratis έκλεινε συμφωνίες με τους Developers πολλών χιλιάδων για να ανεβάσει τις εφαρμογές τους στο  top 10 του App Store. Για παράδειγμα με $100,000 το AppGratis ανέβαζε εφαρμογές μέχρι το top 5 και πάει λέγοντας.

pricing

Το δημοσίευμα αυτό του Bussiness Insider καίει την οποιαδήποτε υπερασπιστική γραμμή του AppGratis που δήλωνε με στόμφο ότι ποτέ δεν είχαν ασχοληθεί με κάτι σαν το παραπάνω:

“We’ve never been in the business of gaming the top charts or anything.”

Η καθαίρεση του AppGratis από το App Store αναφέρουν πολλοί πως είναι μόνο η αρχή μιας μεγάλης προσπάθειας που κάνει η Apple να ανακαλύψει παράνομες δραστηριότητες  που θίγουν την ίδια την εταιρεία και παράλληλα εκμεταλλεύονται Developers και χρήστες.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS