ΑρχικήinetTo Leap Motion Controller για Mac θα κυκλοφορήσει στις 19 Μαρτίου και...

To Leap Motion Controller για Mac θα κυκλοφορήσει στις 19 Μαρτίου και θα έχει το δικό του App Store

leap-motion

Το χειριστήριο Leap Motion Controller ίσως να είναι το μέλλον των υπολογιστών. Ίσως όμως να είναι και μια πολύ καλή εφεύρεση η οποία είναι πολύ μπροστά από την εποχή της. Σύντομα θα ξέρουμε, μιας και η ημερομηνία κυκλοφορίας του ανακοινώθηκε και επίσημα.

Τα άτομα πίσω από τη Leap Motion επιβεβαίωσαν ότι η συσκευή θα ξεκινήσει να αποστέλνεται στους πελάτες που την έχουν προ-παραγγείλει στις 13 Μαρτίου, ενώ θα είναι διαθέσιμη προς αγορά για όλους τους υπολοίπους στις 19 Μαρτίου.

“Χαιρόμαστε με όλο αυτό το κόσμο που πήρε μέρος στη κοινότητα του Leap Motion, προγραμματιστές, άτομα που έκαναν προ-παραγγελία ακόμα και επιχειρηματικοί συνεργάτες” είπε ο CEO και συν-ιδρυτής της Leap Motion, Michael Buckwald. “Ξέρουμε ότι το περιμένουν πως και πως, και σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το Leap Motion Controller θα είναι διαθέσιμο σύντομα. Πήραμε όσο χρόνο χρειάστηκε ώστε να προσφέρουμε μια μοναδική εμπειρία στο χρήστη και ένα ισχυρό οικοσύστημα εφαρμογών με τις οποίες οι καταναλωτές θα μπορέσουν να ανακαλύψουν τη δύναμη και τη μαγεία του Leap Motion.”

H πλατφόρμα Leap θα επιτρέπει στους χρήστες να χειρίζονται τον υπολογιστή τους όπως στη ταινία Minority Report. Το Leap Motion είναι μια μικρή μπάρα, την οποία βάζετε μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή και εκείνη παρακολουθεί τη κίνηση των χεριών σας.

Μέχρι στιγμής, η μεγαλύτερη πρόκληση για το Leap Motion είναι να κάνει τις εφαρμογές να το υποστηρίζουν. Αρκετές διάσημες εταιρείες, όπως η Realmac, έχουν ήδη φέρει την υποστήριξη τους, ωστόσο υπάρχουν ακόμα αρκετές που θα πρέπει να πάρουν μέρος ώστε να μεγαλώσει η πλατφόρμα.

Τα καλά νέα είναι ότι η συσκευή θα έχει το δικό της  app store το οποίο ακούει στο όνομα Airspace. Η Autodesk θα κυκλοφορήσει ένα plugin για το διάσημο πρόγραμμα της, ενώ οι εφαρμογές της Corel, Painter, το υποστηρίζουν ήδη. Επιπλέον, εταιρείες όπως η Disney και η ZeptoLab θα φέρουν υποστήριξη σε κάποιους τίτλους τους για τη συσκευή.

Το Leap Motion Controller θα κοστίζει μόλις 80 δολάρια και θα δουλεύει σε Mac OS X 10.7-8 και Windows 7-8.

Για περισσότερα μπορείτε να μπείτε εδώ.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS