ΑρχικήinetBaile Zhang παρουσίαση αορατότητας στο TED2013

Baile Zhang παρουσίαση αορατότητας στο TED2013

Το να είναι κάποιος αορατός είναι κάτι που η ανθρωπότητα το έχει ονειρευτεί και προσπαθεί να το κάνει πράξη εδώ και δεκαετίες, αν όχι αιώνες. Ποτέ δεν το έκανε βέβαια.

Ο Baile Zhang, ένας βοηθός καθηγητή της Φυσικής στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Nanyang στη Σιγκαπούρη, θα μπορούσε τελικά να το καταφέρει.

invisibility-cloak

Μιλώντας στο TED Fellows, παρουσίασε τα ευρήματα του και έδωσε σε όλους ένα λόγο να αισθάνονται δέος.

Το TED Fellows δίνειι μια ευκαιρία στους νέους ερευνητές, καλλιτέχνες, και τεχνο-ιδιοφυΐες να μαζευτούν και να παρουσιάσουν τις εφευρέσεις τους και τις ιδέες τους.

Η “αορατότητα” έχει αποδειχθεί στο παρελθόν ότι οφείλετε σε μικροσκοπικά σωματίδια, που αποκλείονται από κάποιο υπέρυθρο φάσμα. Με αυτή την αρχή μπορούσαμε να κοροϊδεύουμε ραντάρ και άλλα συστήματα επιτήρησης.

Η εφεύρεση του Zhang είναι μακροσκοπική. Όταν ρωτήθηκε, από τους συντάκτες από Boing Boing, πως το είχε κάνει, ανέφερε ότι ο “μανδύας” που χρησιμοποιεί αποτελείται από δύο οπτικά κρύσταλλα που βρίσκονται στη φύση.

Όταν κολλιούνται μεταξύ τους, κάμπτουν το φως και τις σκιές, έτσι μπορούν να κρύψουν πίσω τους αντικείμενα.

Ο “μανδύας” με τα δύο κρύσταλλα που παρουσιάζει το βίντεο έκανε ένα post-it να εξαφανιστεί. Για να αποδείξει ότι δεν ήταν ένα τέχνασμα, ο Zhang έσπρωξε το post-it, από τη μία πλευρά στην άλλη.

Δείτε το βίντεο

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS