European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC ’18): Τα αποτελέσματα
infosec rapidalert

European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC ’18): Τα αποτελέσματα

Ο φετινός πανευρωπαϊκός διαγωνισμός κυβερνοασφάλειας European Cyber Security Challenge 2018 (ECSC '18) που διεξήχθει στο Λονδίνο έλαβε τέλος και βρήκε...
Read More
infosec

Το GandCrab malware δημοσιεύει τα Κλειδιά των σύριων θυμάτων

Σε ένα post ενός hacking forum, οι developers του GandCrab δημοσίευσαν όλα τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης των θυμάτων τους από την...
Read More
infosec

Το RID hijacking δίνει πλήρη πρόσβαση στους hackers σε Windows PCs

Ένας ερευνητής ασφάλειας που ονομάζεται Sebastián Castro, έχει ανακαλύψει έναν τρόπο να αποκτήσει δικαιώματα διαχειριστή σε υπολογιστές Windows, ο οποίος...
Read More
infosec

Το Facebook Portal συλλέγει δεδομένα για προβολή στοχευμένων διαφημίσεων

Όταν το Facebook ξεκίνησε το Portal - μια handsfree συσκευή βίντεο κλήσης- για να ανταγωνιστεί το Amazon Alexa και το...
Read More
infosec

Παράκαμψη κωδικού στα iPhone επιτρέπει σε hackers να μοιράζονται εικόνες σας

Η προσπάθεια των hackers να παρακάμψουν την ασφάλεια των iPhone δεν είναι κάτι καινούργιο και είναι κάτι που συμβαίνει συνέχεια....
Read More

Τι δουλειά έχει η Kaspersky με την Antarctic Biennale

H Antarctic Biennale είναι ένα έργο που ξεκίνησε από τον καλλιτέχνη, ναύτη, και φιλόσοφο Alexander Ponomarev, ο οποίος έχει πραγματοποιήσει αρκετές αποστολές στην Ανταρκτική. O Ponomarev έχει οργανώσει πάνω από 100 καλλιτεχνικά έργα, εκθέσεις και εκδηλώσεις. Η Antarctic Biennale έχει ως στόχο να δημιουργήσει μια διαπολιτισμική και διεπιστημονική πλατφόρμα για την αποτελεσματική απόδοση και την επικοινωνία σε περιοχές με περιορισμένους πόρους, καθώς και κοινωνικούς και φυσικούς περιορισμούς – σημεία στα σύνορα της ανθρωπότητας.

Μάθετε περισσότερα στο www.antarcticbiennale.comAntarctic Biennale

Ο Eugene Kaspersky, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab, θα συμμετάσχει στην πρώτη Antarctic Biennale – ένα δημιουργικό ταξίδι που θα συγκεντρώσει καλλιτέχνες, επιστήμονες και οραματιστές της τεχνολογίας από όλο τον κόσμο με σκοπό να εξερευνήσουν και να δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο πολιτιστικό μέλλον για την Ανταρκτική.

Η Kaspersky Lab υποστηρίζει ενεργά το έργο Antarctic Biennale, το οποίο θα μεταφέρει τους συμμετέχοντες σε μια 12ημέρη εκστρατεία από την Αργεντινή στην Ανταρκτική και πίσω. Κάθε μέλος της αποστολής θα είναι ένας αυτόπτης μάρτυρας και ένας παράγοντας που θα συμβάλλει στη διαδικασία της δημιουργίας τέχνης.

Η καλλιτεχνική αποστολή  υπό την αιγίδα της UNESCO θα αρχίσει στις 16 Μαρτίου του 2017 από την Ουσουάια, τη νοτιότερη πόλη του κόσμου, όπου οι συμμετέχοντες θα επιβιβαστούν στο ερευνητικό πλοίο «Akademik Ioffe». Κατά τη διάρκεια των αφίξεων σε διάφορες περιοχές της Ανταρκτικής, οι καλλιτέχνες θα εγκαταστήσουν προσωρινά έργα τέχνης, ή θα προβούν σε περφόρμανς. Η κινητικότητα, η αναλογικότητα προς τον χώρο, η οικολογική συμβατότητα, η καλλιτεχνική εκφραστικότητα και η εννοιολογική οξύτητα θα είναι τα θέματα αυτών των αντικειμένων τέχνης. Όλες οι εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας θα αποσυναρμολογηθούν και θα τοποθετηθούν πίσω στο πλοίο, για να συνεχίσουν τη «ζωή» τους σε κορυφαία μουσεία και κέντρα τέχνης του κόσμου.

«Η Ανταρκτική είναι ο τελευταίος πραγματικά ελεύθερος χώρος και το μοντέλο για το μέλλον. Επιπλέον, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Ανταρκτικής (1959) και τις σχετικές διεθνείς συμφωνίες, η ήπειρος προορίζεται αποκλειστικά για τις δημιουργικές δραστηριότητες και την επιστημονική έρευνα προς το συμφέρον όλης της ανθρωπότητας», λέει ο Alexander Ponomarev, υπεύθυνος του έργου, καλλιτέχνης, ναύτης, και φιλόσοφος. Και συνέχισε: «Η Ανταρκτική είναι η ήπειρος που μπορεί να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να σκεφτούν για το μέλλον της ανθρωπότητας και του πολιτισμού, παρέχοντας μια ευκαιρία για τη δημιουργία νέων τρόπων αντίληψης της ζωής στον πλανήτη».

Μεταξύ των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην Antarctic Biennale είναι οι Tomas Saraceno, Zhang Enli, Lara Favaretto, Matthew Ritchie και Hani Rashid.

Ο Alexander Ponomarev πιστεύει ότι αυτό το ταξίδι θα είναι «μια επανάσταση που αλλάζει την πορεία των πραγμάτων», επειδή είναι «ένα μοναδικό κοινωνικοπολιτισμικό φαινόμενο». Ο ίδιος σχολιάζει:

«Αντί των συνηθισμένων εθνικών περιπτέρων, θα αντιμετωπίσουμε την παγωμένη και δύσβατη Ανταρκτική ήπειρο. Αντί για πομπώδη διαμερίσματα, θα κατοικούμε σε ασκητικές καμπίνες. Αντί των χαοτικών δημιουργικών περιπλανήσεων, θα βιώσουμε ένα συνδυασμό  υπέροχης φύσης και μιας έκρηξης της συνείδησης μέσω του διαλόγου με τους επιστήμονες, μελλοντολόγους και οραματιστές της τεχνολογίας».

Σχολιάζοντας το επικείμενο ταξίδι του στην Ανταρκτική με την Antarctic Biennale, ο Eugene Kaspersky, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab, δήλωσε:

«Έχουμε στηρίξει αποστολές στην Ανταρκτική στο παρελθόν, αλλά αυτό θα είναι για μας το μεγαλύτερο έργο στην ήπειρο. Νομίζω ότι θα είναι ένα συναρπαστικό εγχείρημα και αποφάσισα την υποστήριξή του όταν είδα το γνήσιο πάθος των διοργανωτών. Η Ανταρκτική δε μοιάζει με κανένα άλλο μέρος της γης. Είναι μια κοινή ήπειρος χωρίς σύνορα, που είναι τόσο όμορφη και εύθραυστη στη σχεδόν μη κατοικήσιμη έρημό της. Την έχω ήδη επισκεφθεί, και νομίζω ότι είναι ένα μέρος που παρέχει άφθονη έμπνευση για την καλλιτεχνική έρευνα και έκφραση. Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος για τη συμμετοχή μου στην εκστρατεία, και ανυπομονώ για όλη την τέχνη που θα παράξει.»

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *