ΑρχικήinetΠαρακάμφθηκε το DRM της Apple με αποτέλεσμα σπασμένες εφαρμογές να μπορούν να...

Παρακάμφθηκε το DRM της Apple με αποτέλεσμα σπασμένες εφαρμογές να μπορούν να εγκατασταθούν σε μη jailbroken συσκευές

cracked-apps-drm

Σύμφωνα με αναφορά του TNW, μια καινούργια υπηρεσία έκανε την εμφάνιση της, η οποία  επιτρέπει να εγκατασταθούν σπασμένες εφαρμογές σε μια συσκευή που δεν έχει γίνει jailbreak.

Ένα Κινέζικο site με το όνομα, Kuaiyong, είδε τεράστια αύξηση στην δημοτικότητα του με το κλείσιμο του Hackulous. Χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή, ο οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να κατεβάσει και να εγκαταστήσει σπασμένες εφαρμογές χωρίς φυσικά να χρειαστεί να πληρώσει.

Οι εφαρμογές απ” ότι φαίνεται έχουν αγοραστεί από κάποιον εταιρικό λογαριασμό, ο οποίος επιτρέπει την εγκατάσταση τους σε πολλαπλές συσκευές. Επιπρόσθετα, ίσως να χρησιμοποιούν bundle από μικρότερους λογαριασμούς developer οι οποίοι έχουν όριο τις 100 θέσεις. Στη συνέχεια διανέμουν τις εφαρμογές χρησιμοποιώντας τα δυο αυτά εργαλεία.

Το TNW σημειώνει ότι όλες αυτές οι εφαρμογές έχουν ακριβώς το ίδιο (κρυπτογραφημένο) πιστοποιητικό. Που σημαίνει ότι μάλλον έχουν βρει τρόπο να παρακάμπτουν τους κανόνες αδειοδότησης της Apple, διανέμοντας την ίδια εφαρμογή ξανά και ξανά.

Επιπρόσθετα υπάρχει και η υπηρεσία, Zeusmos, που κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά, γιαυτό και το TNW πιστεύει ότι έχουν βρει κάποιον τρόπο στο να παρακάμπτουν την αγορά μιας θέσεις developer, κάτι που φυσικά είναι εναντίων του συμφωνητικού που υπογράφει κάποιος με την Apple.

Ας ελπίσουμε ότι σύντομα η Apple θα βρει το πρόβλημα και θα το διορθώσει ενώ παράλληλα θα θέλαμε να πούμε σε εκείνους που προτιμούν να κατεβάζουν σπασμένη μια εφαρμογή, καλό θα ήταν να σκεφτούν ότι κάποιος ή κάποιοι έχουν εργαστεί για αυτό που μπορεί ο οπωσδήποτε να κατεβάσει τσάμπα και καλό θα ήταν να τους υποστηρίξουμε.

Δημήτριος Γεωργουλάς @ GreekAppleNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS