ΑρχικήsecurityΥποτιθέμενο χακάρισμα του Steam Bitcoin Trader κλείνει με αίσιο τέλος!

Υποτιθέμενο χακάρισμα του Steam Bitcoin Trader κλείνει με αίσιο τέλος!

Ο ιδιοκτήτης του Steam bot κατάφερε να ανακτήσει κλεμμένα κεφάλαια και να ξεπληρώσει τους χρήστες αφότου ενημέρωσε ότι κάποιος είχε πάρει όλα τα Bitcoin κεφάλαια από τον Coinbase λογαριασμό του, βάζοντάς τον στη θέση να πρέπει να χρησιμοποιήσει τα προσωπικά του κεφάλαια για να τα επιστρέψει στους χρήστες.

Το εν λόγω bot ονομάζεται KeyVendor και πρόκειται για μια αυτοματοποιημένη υπηρεσία που επιτρέπει στους χρήστες να αγοράσουν STEAΜ CS: GO (CounterStrike Global Offensive) κλειδιά, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να ανοίγουν σεντούκια για δέρματα, προσφέροντας παράλληλα και άλλα CS: GO προνόμια.

Υποτιθέμενο χακάρισμα του Steam Bitcoin Trader κλείνει με αίσιο τέλος!

Το μοναδικό χαρακτηριστικό του KeyVendor είναι ότι επιτρέπει στους παίκτες να πληρώνουν για τα κλειδιά χρησιμοποιώντας Bitcoin. Το bot χρησιμοποιεί έναν Coinbase λογαριασμό για να χειρίζεται όλες τις Bitcoin συναλλαγές.

Στις 19 Σεπτεμβρίου, ο Jambo, ο ιδιοκτήτης του KeyVendor, ανάρτησε μια ανακοίνωση στην σελίδα της Steam κοινότητας σχετικά με το bot, λέγοντας ότι το bot έχει χάσει όλα τα κεφάλαια από τον Coinbase λογαριασμό του, συνολικού ύψους άνω των $15.000.

Ο Jambo κατηγόρησε την Coinbase. “Αυτό δεν ήταν, ωστόσο, ένα άμεσο θέμα ασφαλείας σχετικά με το bot, αλλά μάλλον σχετιζόταν με τις εμπορικές υπηρεσίες της Coinbase“, είπε ο Jambo, υποσχόμενος να εξοφλήσει τους χρήστες του. Οι φήμες για χακάρισμα δεν άργησαν να ακολουθήσουν.

Έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν, τον ιδιοκτήτη της υπηρεσίας να αποφασίζει να κλείσει μια υπηρεσία και να εξαφανίζεται μυστηριωδώς με τα χρήματα του καθένα.

Ευτυχώς για τους KeyVendor χρήστες, εδώ δε συνέβη κάτι τέτοιο. Δύο ημέρες μετά, ο Jambo αποζημίωσε σε όλους τους χρήστες του, μαζί με ένα 10 τοις εκατό επιπλέον, μόνο για τα προβλήματα.

Τέλος, ο Jambo δήλωσε στην Softpedia ήταν επρόκειτο για ένα τεχνικό πρόβλημα από την πλευρά της Coinbase, το οποίο διερεύνησε και επιδιόρθωσε εκείνος που επεξεργάζεται τις πληρωμές και στη συνέχεια, επέστρεψε όλα τα χρήματα πίσω στους KeyVendor χρήστες.

“Η Coinbase ερεύνησε το περιστατικό”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Coinbase στη Softpedia. “Δεν υπήρξε καμία παραβίαση της υπηρεσίας ή της αποθήκης μας.”

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS