ΑρχικήsecurityHackers κλέβουν 72 εκατομμύρια $ σε Bitcoin

Hackers κλέβουν 72 εκατομμύρια $ σε Bitcoin

Hackers-Blackmail-Greek-Banks

Η εταιρεία ανταλλαγής Bitcoin, Bitfinex, που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ, ανέστειλε τη διαπραγμάτευση, μετά την online κλοπή από Hackers, σχεδόν 120.000 μονάδων ψηφιακών νομισμάτων, συνολικού ύψους 72.000.000 $.

Αυτό το cyberattack λέγεται ότι είναι η δεύτερη μεγαλύτερη παραβίαση ασφαλείας που έγινε ποτέ σε τέτοιου είδους ανταλλαγή. Μετά την είδηση της κλοπής, η αξία του Bitcoin έπεσε περισσότερο από 20 τοις εκατό από νωρίς την Τετάρτη.

Η Bitfinex, που είναι ένα από τις μεγαλύτερες εταιρείας ανταλλαγής για Bitcoin και γνωστή στην κοινότητα του ψηφιακού νομίσματος είπε ότι είχε σταματήσει τις συναλλαγές, τις καταθέσεις και τις αναλήψεις, ενώ διερευνάται το ποιοι χρήστες είχαν επηρεαστεί.

Ο Zane Tackett, Διευθυντής Community & Product Development για τη Bitfinex, δήλωσε στο Reuters την Τετάρτη ότι 119.756 Bitcoins είχαν κλαπεί από τους λογαριασμούς των χρηστών.

«Τα Bitcoin εκλάπησαν από τα πορτοφόλια των χρηστών», είπε. Η Bitfinex είπε σε ένα blog post ότι τυχόν εκκρεμείς εκκαθαρίσεις θα γίνουν στην τιμή πριν από το hacking.

«Θα εξετάσουμε τις διάφορες επιλογές για την αντιμετώπιση των απωλειών των πελατών αργότερα κατά την έρευνα», πρόσθεσε η Bitfinex. «Ζητάμε την υπομονή της κοινότητας καθώς διαλευκάνουμε τα αίτια και τις συνέπειες αυτής της παράβασης.»

Δεν είναι σαφές αν η κλοπή εκ των έσω ή αν οι Hackers ήταν σε θέση να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα εξωτερικά. Ο Tackett δήλωσε σε ένα φόρουμ στο διαδίκτυο ότι ήταν «σχεδόν 100 τοις εκατό σίγουρο» ότι δεν ήταν κανείς από την εταιρεία.

Εν τω μεταξύ, η Bitfinex έχει κλείσει την πλατφόρμα της, ενώ θα συνεργαστεί με την επιβολή του νόμου “για τα αίτια και τις συνέπειες” της παραβίασης της ασφάλειας, σύμφωνα με ένα blog post από την εταιρεία.

Η επίθεση στη Bitfinex ήταν παρόμοια, μιας μεγαλύτερης παράβασης στη MtGox, μια εταιρεία ανταλλαγής με έδρα το Τόκιο το 2014 που συγκλόνισε την οικονομία Bitcoin. Οι Hackers έκλεψαν περίπου 650 εκατομμύρια $ από Bitcoins πελατών αναγκάζοντας την εταιρεία να κηρύξει πτώχευση μετά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS