ΑρχικήsecurityΤο Sophos Antivirus αποτρέπει τη σύνδεση των χρηστών στα Windows

Το Sophos Antivirus αποτρέπει τη σύνδεση των χρηστών στα Windows

Οι χρήστες της μηχανής antivirus Sophos των Windows είχαν ένα πολυάσχολο και απογοητευτικό Σαββατοκύριακο μετά από ένα false positive σφάλμα που εμπόδισε την πρόσβαση στο αρχείο winlogon.exe, που χρησιμοποιείται κατά τη διαδικασία σύνδεσης των Windows, εμποδίζοντας αποτελεσματικά τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στους υπολογιστές τους.

Το σφάλμα προκάλεσε πολλή μεγάλη οργή στο Twitter, με τους πελάτες να αδυνατούν να καταλάβουν γιατί δεν ήταν σε θέση να συνδεθούν στους υπολογιστές τους το Σαββατοκύριακο.

Το Sophos Antivirus αποτρέπει τη σύνδεση των χρηστών στα Windows

Η ομάδα της Sophos ήταν σε ετοιμότητα για να διορθώσει το πρόβλημα και το ανακοίνωσε νωρίς την Κυριακή το πρωί, παρέχοντας μια ενημέρωση έκτακτης ανάγκης για να διορθωθεί η virus signature βάση δεδομένων τους και να αφαιρεθεί η ψευδής ανίχνευση του ιού.

Η λύση του ζητήματος υπήρξε σε μια υπογραφή της Sophos που σημάδεψε το “C: WindowsSystem32winlogon.exe”, ως μολυσμένο με το Troj / FarFli-CT spyware και εμπόδισε την πρόσβαση των Windows σε αυτό το κρίσιμο αρχείο που είναι το βασικό εκτελέσιμο για την  εμφάνιση της οθόνης σύνδεσης .

Ως εκ τούτου, οι χρήστες αφέθηκαν να κοιτάζουν μια μαύρη οθόνη για ώρες χωρίς καμία ιδέα για το τι πραγματικά συμβαίνει.

Οι χρήστες που εξακολουθούν να έχουν πρόβλημα με αυτό το σφάλμα, μπορούν να επισκεφθούν αυτήν τη σελίδα υποστήριξης της Sophos για περισσότερες λεπτομέρειες. Ο ευκολότερος τρόπος για να διορθωθεί το πρόβλημα είναι να εκκινήσετε τα Windows σε ασφαλή λειτουργία, απενεργοποιώντας την υπηρεσία antivirus Sophos, να κάνετε εκκίνηση ξανά, να συνδεθείτε, να εκκινήσετε το antivirus και να ξεκινήστε την άμεση ενημέρωση για να καταργήσετε την false positive ανίχνευση.

Σύμφωνα με το Sοphos θέμα υποστήριξης, έχουν μόνο οι χρήστες που τρέχουν Windows 7 SP1 σε 32-bit πλατφόρμες έχουν επηρεαστεί.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS