ΑρχικήsecurityΗ Bitfinex Bitcoin Trader επιλέγει να μοιράσει τη ζημιά μετά το hack!

Η Bitfinex Bitcoin Trader επιλέγει να μοιράσει τη ζημιά μετά το hack!

Η Bitfinex, η πλατφόρμα συναλλαγών Bitcoin με έδρα το Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσε ότι θα μοιράσει τις απώλειες από την πρόσφατη κυβερνο-ληστεία μεταξύ όλων των χρηστών της και θα υπάρξει ένα κόστος 119.756 Bitcoin (67.470.000 $) σε όλους τους λογαριασμούς, όχι μόνο εκείνων οι οποίοι στην πραγματικότητα έχασαν κεφάλαια.

Η πλατφόρμα είπε ότι κάθε χρήστης θα χάσει 36.067% από το υπόλοιπο του λογαριασμού του και έως ότου η εταιρεία να ανακαλύψει πώς κλάπηκαν τα Bitcoin και να τα ανακτήσει, οι χρήστες θα λάβουν νέα tokens στο Omni πρωτόκολλο με το shortcode “BFX.”

Η Bitfinex Bitcoin Trader επιλέγει να μοιράσει τη ζημιά μετά το hack!

Αυτό το token θα διατίθεται στην τιμή του $ 1 και θα μπορεί να αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης στις μετοχές της iFinex Inc, η εταιρεία πίσω από την Βitfinex ή να διατηρηθεί μέχρις ότου η Bitfinex ανακτήσει τα χρήματα και αργότερα να ανταλλάξει τα Bitcoin που κατασχέθηκαν.

Όπως θα περιμένατε, η ανακοίνωση της εταιρείας δεν έκανε και πολύ καλή εντύπωση και οι χρήστες έσπευσαν να υπενθυμίσουν σε όλους ότι ο Raphael Nicolle, ιδρυτής της Bitfinex, ήταν ένας από τους ανθρώπους που στήριξαν τον Trendon Shavers, συγγραφέα των μεγαλύτερων Bitcoin Ponzi συστημάτων στην ιστορία, που πρόσφατα μπήκε φυλακή για 18 μήνες.

Η ληστεία της Bitfinex ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη κλοπή Bitcoin στην ιστορία, μετά την Mt. Gox. Ο εισβολέας έκλεψε 0,75 τοις εκατό όλων των Bitcoin που διατίθενται στην αγορά σήμερα.

Παρά το τεράστιο ποσό χρημάτων που κλάπηκε, η downtime της Βitfinex διήρκεσε μόνο μία εβδομάδα και η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επανέφερε τις υπηρεσίες της online χθες.

Σαν δευτερεύουσα σημείωση, η Gatecoin, ένας άλλος Bitcoin trader που έχασε $ 2 εκατομμύρια αξία σε Bitcoin και η Ethereum σε ένα παρόμοιο περιστατικό στα μέσα Μαΐου, ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να κάνει επανεκκίνηση της υπηρεσίας της, αλλά την επόμενη εβδομάδα, στις 17 Αυγούστου.

Η Βitfinex είπε, επίσης, ότι οι χρήστες θα πρέπει να κάνουν επαναφορά των κωδικών τους, όταν η υπηρεσία επανέλθει online και προειδοποίησε τους χρήστες να μην πέσουν θύματα τυχόν phishing σχεδίων που μπορεί να προσπαθήσουν να αποκτήσουν τα Bitfinex διαπιστευτήρια σύνδεσής τους.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS