ΑρχικήinetΦοβούμενος την παρακολούθηση έβαλε φωτιά στο Google self-driving car

Φοβούμενος την παρακολούθηση έβαλε φωτιά στο Google self-driving car

Ένας άνδρας, που είπε στην αστυνομία ότι φοβόταν την παρακολούθηση από τη Google, συνελήφθει και κατηγορήθηκε για εμπρησμό αφότου κατέστρεψε ένα self-driving αυτοκίνητο της εταιρείας κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης μέσα στον Ιούνιο.

Ο Raul Murillo Diaz του Oakland καταστάλθηκε από την αστυνομία αφότου η ασφάλεια της Google τον εντόπισε να οδηγάει γύρω από την έδρα της εταιρείας στο Mountain View της California, μετά τα μεσάνυχτα στις 30 Ιουνίου.  Η ασφάλεια παραξενεύτηκε επειδή το αυτοκίνητό του είχε εντοπιστεί σε μία σκηνή που σχετίζονται με πολλαπλές επιθέσεις κατά της εταιρείας πριν από έξι περίπου εβδομάδες.

Φοβούμενος την παρακολούθηση έβαλε φωτιά στο Google self-driving car

Το πρώτο, που συνέβει, 19 Μαΐου, σχετίζεται με μερικές μολότοφ που πετάχτηκαν στο  Google Street View αυτοκίνητο που ήταν παρκαρισμένο στην εταιρεία στο Mountain View. Η φωτιά που ακολούθησε δεν κατέστρεψε το αυτοκίνητο επειδή τα μπουκάλια έκαναν γκελ πάνω σε αυτό, αλλά το έδαφος τριγύρω του κάηκε.

Το δεύτερο περιστατικό συνέβει στις 4 Ιουνίου αργά το βράδυ όταν κάποιος πυροβόλησε στο κτίριο της Google στο Mountain View. Η αστυνομία βρήκε πέντε τρύπες στα παράθυρα και ζημιές στα κουφώματα.

Το βίντεο παρακολούθησης κατέγραψε και τα δύο περιστατικά.

Το τρίτο συνέβει στις 10 Ιουνίου στη μέση της νύχτας όταν ένας άνδρας με ένα παρόμοιο αυτοκίνητο χρησιμοποίησε ένα νεροπίστολο για να βάλει φωτιά στο Google self-driving αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο καταστράφηκε από τη φωτιά. Συνδέοντας περαιτέρω τα τρία αυτά εγκλήματα, ο οδηγός είχε παρκάρει στο ίδιο σημείο με το αρχικό γεγονός και βρίσκονταν σε παρόμοιο αυτοκινήτο.

Αφού τον σταμάτησαν στις 30 Ιουνίου, οι αστυνομικοί βρήκαν μια χειροποίητη βόμβα στο αυτοκίνητο του οδηγού μαζί με πυροβόλα όπλα. Η ομάδα πυροτεχνουργών είπε ότι η βόμβα ήταν σε μη λειτουργική κατάσταση αλλά χρειαζόταν μόνο μια σκόνη ανάφλεξης ή ένα εύφλεκτο υλικό για να γίνει πλήρως λειτουργική.

Σε μια κατάθεση στο U.S. District Court for the Northern District της California οι εισαγγελείς είπαν ότι ο Diaz παραδέχτηκε ότι πραγματοποίησε τις τρεις επιθέσεις και ότι το κίνητρό του ήταν η πεποίθηση ότι “Η Google τον παρακολουθεί”.

Η κατηγορία του εμπρησμού ξεκινάει με τη μέγιστη δυνατή ποινή των 20 χρόνων και το μέγιστο πρόστιμο των US$250,000.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS