ΑρχικήsecurityΤο Brexit Do-Over Petition πέφτει θύμα αυτοματοποιημένης Bot επίθεσης

Το Brexit Do-Over Petition πέφτει θύμα αυτοματοποιημένης Bot επίθεσης

Το House of Commons Petitions Committee του Κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι αφαίρεσε περισσότερες από 77.000 ψεύτικες υπογραφές από μια αίτηση (petition) που ζητά από την κυβέρνηση να εξετάσει το ενδεχόμενο να αναιρέσει το πρώτο Brexit δημοψήφισμα και να κάνει και ένα δεύτερο.

Η αίτηση ζητούσε από τους υπαλλήλους να εφαρμόζουν έναν κανόνα που λέει ότι, αν με την προσέλευση του 75% του πληθυσμού, η τελική αναλογία για το ψήφισμα του «Παραμονή» ή «Εγκατάλειψη» είναι μικρότερη από 60%, τότε θα πρέπει να υπάρξει και ένα άλλο δημοψήφισμα.

brexit-do-over-petition

Η αίτηση είχε σχεδόν 4 εκατομμύρια υπογραφές και σύμφωνα με μια έκθεση του CNN, ξεκίνησε από έναν άνθρωπο που ψήφισε “Εγκατάλειψη” στο πρώτο δημοψήφισμα. Ξεκίνησε αυτό το petition σκεπτόμενος  ότι το “Εγκατάλειψη” θα χάσει, αλλά τώρα, μετά την συγκλονιστική νίκη του «Εγκατάλειψη», το petition hijacked από τους υποστηρικτές του «Παραμονή» που ήλπιζαν για μια ακόμη ευκαιρία σε ένα νέο δημοψήφισμα.

Σύμφωνα με την Telegraph, οι χάκερ έχουν τον τρόπο τους. Η Επιτροπή Αναφορών (Petitions Committee) είπε ότι εντόπισε πάνω από 39.000 ψήφους που προέρχονται από IPs Βατικανού, μια πόλη με όχι περισσότερους από 800 κατοίκους.

Υπήρχαν, επίσης, πάνω από 3.000 υπογραφές από τη Νότια Γεωργία και τα Sandwich Islands, ένα κατοικήσιμο έδαφος στη μέση του Ατλαντικού που ανήκει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπλέον, υπήρχαν και 23.000 υπογραφές που προήλθαν από IPs της Βόρειας Κορέας και 300 από την Ανταρκτική. Μια ξεχωριστή έρευνα από το The Register βρήκε παρόμοια αποτελέσματα, αλλά με 2.735 υπογραφές από την Ανταρκτική.

Το portal ειδήσεων τεχνολογίας ισχυρίζεται, επίσης, ότι είδε ένα σταθερό ρυθμό νέων υπογραφές, με δέκα νέους χρήστες να υπογράφουν την αίτηση κάθε δευτερόλεπτο, ένα ποσοστό που διατηρήθηκε και σε περίεργες ώρες, όπως στις 2:00 ή 03:00 π.μ. .

Άλλες χώρες που συνέβαλαν με ένα μεγάλο ποσό ψήφων ήταν οι: Αρούμπα (101), Βερμούδες (564), Κίνα (432), Χονγκ Κονγκ (2089), Ιαπωνία (742), Βενεζουέλα (24) και τα South Pacific Islands of Tuvalu (18), Wallis and Fortuna (8) και Vanuatu (31).

Ενώ είναι φυσιολογικό για τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου από τις εν λόγω χώρες να υπογράψουν την αίτηση χρησιμοποιώντας μια τοπική IP, η Heatstreet ισχυρίζεται ότι 4chan φαρσέρ hijacked τη διαδικασία ψηφοφορίας της αίτησης.

Οι 4chan χρήστες δημοσίευσαν screenshots με τη χρήση ειδικών scripts για να εγγραφούν με πλαστές υπογραφές στο πρόσφατο petition. Μερικοί από αυτούς είπαν ότι ήταν από χώρες με πόλεμο και ήθελαν μόνο να κάνουν μια δήλωση στο ότι η δημοκρατία της Δύσης είναι ένα αστείο.

Βrexit-do-over-petition-screenshots

Ακόμα κι αν η Petitions Committee ακυρώνει ένα μεγάλο μέρος αυτών των αυτοματοποιημένων ψήφων, η αίτηση χρειάζεται μόνο να περάσει το ορόσημο των 100.000 υπογραφών ώστε το House of Commons να το αξιολογήσει, ένας στόχος που επιτεύχθηκε πολύ, πολύ καιρό πριν.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS