ΑρχικήsecurityΟ διαχειριστής του Silk Road 2.0 μπαίνει για οκτώ χρόνια φυλακή!

Ο διαχειριστής του Silk Road 2.0 μπαίνει για οκτώ χρόνια φυλακή!

Ο Brian Richard Farrell, 27 ετών, από το Bellevue της Washington έλαβε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και τέσσερα χρόνια απελευθέρωση υπό εποπτεία για το ρόλο του στο Silk Road 2.0 Dark Web marketplace.

Το Silk Road 2.0 εμφανίστηκε στο Dark Web αφού το FBI είχε κατεβάσει το αρχικό Silk Road marketplace. Η ιστοσελίδα ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2013 με μερικούς από τους διαχειριστές από το πρώτο Silk Road.

Ο διαχειριστής του Silk Road 2.0 μπαίνει για οκτώ χρόνια φυλακή!

Λίγους μήνες αργότερα, οι αρχές συνέλαβαν και αυτούς τους admins, αλλά δεν μπορούσαν να κατεβάσουν το site, το οποίο κατέληγε με νέα ιδιοκτησία. Αυτή η δεύτερη ομάδα διαχείρισης ανέλαβε τον Φεβρουάριο του 2014 και διήρκεσε μέχρι τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, όταν το FBI συνέλαβε τον κύριο διαχειριστή της και κάποιους από το προσωπικού της στο Σαν Φρανσίσκο και άλλες πόλεις σε όλο τον κόσμο, ως μέρος της Επιχείρησης Onymous.

Πέρασαν μόνο μερικά χρόνια από όταν το κοινό ανακάλυψε ότι το FBI είχε πληρώσει το Carnegie Mellon University για την ανάπτυξη ενός Tor exploit αποκλειστικά και μόνο για να παρακολουθούν τους διαχειριστές της δεύτερης «ενσάρκωσης» του Silk Road. Το FBI στη συνέχεια κλήτευσε το πανεπιστήμιο να σιωπήσει σχετικά με το έργο του.

Ο Farrell, ο οποίος δρούσε με το παρατσούκλι DoctorClu στην ιστοσελίδα, δρούσε κατευθείαν κάτω από την εποπτεία του Blake Benthall, του site admin, που είναι γνωστό ως Defcon. Ο Farrell και ο Benthall ήταν μέρος της δεύτερης Silk Road 2.0 ομάδας, που συνελήφθη το 2014.

Οι δραστηριότητες του Farrell περιελάμβαναν τη διαχείριση και την έγκριση νέων πωλητών και νέων μελών προσωπικού. Αναλάμβανε, επίσης, τη διοργάνωση και τη διεξαγωγή επιθέσεων DDoS σχετικά με τον ανταγωνισμό τους.

Μέχρι τη στιγμή που οι Ομοσπονδιακοί έκλεισαν το site για τα καλά το 2014, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το Silk Road 2.0 έβγαζε περίπου $8 εκατομμύρια  το μήνα, ως επί το πλείστον από προμήθειες πωλήσεων για παράνομο εμπόριο ναρκωτικών, όπλων και exploits. Η ιστοσελίδα είχε πάνω από 150.000 ενεργούς χρήστες κάθε μήνα, όταν έκλεισε, ο οποίος είναι ένας σημαντικός αριθμός για ένα Dark Web portal.

Οι πράκτορες του FBI βρήκαν στο σπίτι του Farrell στο Bellevue, διάφορους τύπους από σύνεργα για τη χρήση ναρκωτικών, πάνω από $35.000 και μια ράβδο από ασήμι.

Ο Benthall δεν έχει καταδικαστεί ακόμα. Ο Ross Ulbricht, ο διαχειριστής του πρώτου Silk Road, δέχθηκε ισόβια ποινή φυλάκισης. Μια άλλη εκδοχή του Silk Road, με το όνομα 3.0, εμφανίστηκε στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια του προηγούμενου μήνα.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS