ΑρχικήsecurityΤο μέσο κόστος των επιθέσεων DDoS ανέρχεται σε 40.000$ / ώρα

Το μέσο κόστος των επιθέσεων DDoS ανέρχεται σε 40.000$ / ώρα

DDoS
Η ετήσια έκθεση της εταιρείας ασφάλειας Ιncapsula “DDoS Threat Landscape Report” αποκαλύπτει ότι οι κατανεμημένες επιθέσεις άρνησης υπηρεσιών (DDoS) μπορεί να οδηγήσουν σε χρηματικές απώλειες ύψους 40.000$ ανά ώρα, κλοπή ευαίσθητων δεδομένων, και απώλεια πνευματικής ιδιοκτησίας.

“Σήμερα, δεδομένου ότι ένα μεγάλο ποσοστό των επιθέσεων διαρκεί για ημέρες και οι επιθέσεις έναντι συγκεκριμένων στόχων είναι κατά το ήμισυ επαναλαμβανόμενες, ένα χτύπημα μπορεί να συνεπάγεται απώλειες εκατοντάδων χιλιάδων – εάν όχι εκατομμυρίων – δολαρίων”, αναφέρουν οι ερευνητές.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έκθεσης, η εκμίσθωση εξειδικευμένων botnets με σκοπό την πραγματοποίηση επιθέσεων DDoS έχει πλέον καταστεί ευκολότερη και λιγότερο δαπανηρή, με το μέσο κόστος να ανέρχεται στα 38 δολάρια/ώρα, και τα botnets να ευθύνονται πλέον για το 40% του συνόλου των επιθέσεων που πραγματοποιούνται σε επίπεδο δικτύου.

Στο παρακάτω infographic παρουσιάζονται αναλυτικά τα κυριότερα ευρήματα της έκθεσης:

ddos-global-threat-landscape-q2-2015

Η ανάλυση της Incapsula επισημαίνει επίσης δύο ενδιαφέρουσες, αλλά και αντικρουόμενες τάσεις, όσον αφορά τις επιθέσεις DDοS σε επίπεδο δικτύου, αλλά και σε επίπεδο application-layer:

Από τη μια πλευρά παρατηρούνται περίπλοκες, πολυφασικές και μεγάλης διάρκειας επιθέσεις, που μοιάζουν με προηγμένες επίμονες απειλές (APT). Οι επιθέσεις αυτού του τύπου αξιοποιούν διαφόρους μεθόδους και μπορεί να διαρκέσουν ημέρες, εβδομάδες, ακόμα και μήνες. Από την άλλη πλευρά διαπιστώνονται σύντομες και υποτυπώδεις επιθέσεις, οι οποίες συνήθως δεν διαρκούν περισσότερο από 30 λεπτά. Αυτός ο τύπος των επιθέσεων είναι κυρίαρχος στο τοπίο των σύγχρονων DDοS απειλών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές οι παραπάνω τύποι των επιθέσεων παραπέμπουν σε δυο βασικά αρχέτυπα δραστών: το πρώτο είναι οι επαγγελματίες κυβερνο-εγκληματίες, ενώ το δεύτερο είναι οι πάροχοι “botnet-for-hire” υπηρεσιών, oι οποίοι εκμισθώνουν τα λεγόμενα “booters” ή “stressers” στους ενδιαφερόμενους. Το συνδρομητικό αυτό μοντέλο πραγματοποίησης επιθέσεων DDοS, προσφέρει σε οποιονδήποτε τη δυνατότητα να ξεκινήσει πολλαπλές, μικρής διάρκειας επιθέσεις DDοS, για μόλις κάποιες δεκάδες δολάρια το μήνα.

Nat BotPak
Nat BotPak
LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS