ΑρχικήsecurityΤο Silk Road 3.0 εμφανίζεται και πάλι στο Dark Web!

Το Silk Road 3.0 εμφανίζεται και πάλι στο Dark Web!

Μια νέα μορφή του περίφημου Silk Road marketplace εμφανίστηκε και πάλι στο Dark Web χθες. Αυτή η νέα έκδοση, με το όνομα Silk Road 3.0, είναι στην πραγματικότητα η τέταρτη μετενσάρκωση του site.

Το Silk Road 3.0 εμφανίζεται και πάλι στο Dark Web!

Ανακοινώθηκε μέσω ενός Reddit thread ότι το Silk Road 3.0 διευθύνεται από τον ίδιο υπεύθυνο του ανταγωνιστικού portal Crypto Market. Τα δύο portals στην πραγματικότητα μοιράζονται το ίδιο φόρουμ υποστήριξης, που φιλοξενείται επίσης στο Dark Web.

Η εγγραφή είναι προς το παρόν είναι ανοιχτή και η αγορά έχει ήδη αρχίσει να γεμίζει με κλεμμένα δεδομένα, exploits, botnets, ναρκωτικά, όπλα και με οτιδήποτε άλλο είναι παράνομο.

Το πρώτο Silk Road ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2011 και είχε κλείσει μέχρι το καλοκαίρι του 2013, μετά από μια σειρά FBI επιδρομών, κατά τις οποίες συνέλαβε πολλούς από τους χρήστες, συντονιστές του site και ακόμη τον διαχειριστή του, Ross Ulbricht.

Το Silk Road 2.0 εμφανίστηκε το Νοέμβριο του 2013, αλλά οι ομοσπονδιακοί γρήγορα συνέλαβαν τους διαχειριστές του ένα μήνα αργότερα.

Τον Νοέμβριο του 2014 κάποιος προσπάθησε να επαναφέρει το Silk Road για ακόμη μια φορά, αλλά μέχρι τον Ιανουάριο του 2016, η ιστοσελίδα εξαφανίστηκε, μιας και απέτυχε να προσελκύσει νέους χρήστες.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία είναι σχεδόν βέβαια καταδικασμένη, δεδομένου ότι μετά τα γεμάτα δημοσιότητα takedowns από τα πρώτα δύο Silk Road portals, κανένας εγκληματίας με μυαλό δεν θα κάνει ποτέ ξανά έναν λογαριασμό στο site.

Το μόνο πράγμα που έχει το portal, αυτή τη στιγμή, στο πλευρό του είναι η φήμη του Crypto Market ιδιοκτήτη, που λειτουργεί την ιστοσελίδα του για αρκετό καιρό τώρα χωρίς επεισόδια.

Επί του παρόντος, οι πιο δημοφιλής αγορές του Dark Web περιλαμβάνουν portals όπως τα Alphabay, Dream Market, The Real Deal, Zocalo, Valhalla, Hansa Market, Acropolis, Python Market, Oasis Market, Bloomsfield, German -Plaza, Darknet Heroes League, The Majestic Garden, το προαναφερθέν Crypto Market και μερικά άλλα.

[su_carousel source=”media: 104084,104085,104086,104087″ limit=”6″ target=”blank” width=”100″ height=”20″ items=”1″ title=”no” arrows=”no”]

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS