ΑρχικήinetΣύντομα, θα μπορείτε να ξεκλειδώσετε το MacBook σας με το iPhone σας

Σύντομα, θα μπορείτε να ξεκλειδώσετε το MacBook σας με το iPhone σας

Οι κωδικοί πρόσβασης μπορούμε να πούμε ότι είναι μια ενόχληση -ειδικά σε έναν κόσμο που απαιτεί συνεχώς να θυμόμαστε καμιά δεκαριά (ή αρκετές δεκάδες) διαφορετικούς. Ένας τρόπος για να ανακουφιστείτε από το ζήτημα -ειδικά όταν έχετε στην κατοχή σας Apple συσκευές-  είναι να χρησιμοποιήσετε μια ξεκλείδωτη συσκευή για να ξεκλειδώσετε αυτόματα άλλες συσκευές. Για παράδειγμα, ένα Apple Watch μπορεί να ρυθμιστεί για να ξεκλειδώνει αυτόματα, όταν το iPhone σας βρίσκεται εντός της περιοχής του.

Σύντομα, θα μπορείτε να ξεκλειδώσετε το MacBook σας με το iPhone σας

Σύμφωνα με μια έκθεση της MacRumors, η Apple εργάζεται για φέρει παρόμοια λειτουργικότητα και με το MacBook, επιτρέποντας στους χρήστες να ξεκλειδώσουν τον υπολογιστή σαρώνοντας το δάχτυλό τους στο Touch ID του iPhone τους.

Οι λεπτομέρειες σχετικά με το πώς, ακριβώς, το χαρακτηριστικό αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει είναι ασαφείς. Σε ένα απλό σενάριο, ενώ ξεκλείδωτο το iPhone σας είναι κοντά στο MacBook, το MacBook θα παραμένει ξεκλείδωτο. Ένας Apple Watch-MacBook συνδυασμός θα μπορούσε να λειτουργήσει κατά παρόμοιο τρόπο. Μια εφαρμογή που ονομάζεται Knock παρέχει παρόμοια λειτουργικότητα, αλλά απαιτεί μια εφαρμογή να εγκατασταθεί τόσο στο ρολόι όσο και το MacBook.

Σύμφωνα με την έκθεση, η νέα λειτουργία θα μπορούσε να εμφανιστεί στην επόμενη έκδοση του OS X, 10.12.

Φυσικά, ένας πιο προφανής τρόπος για να επιτραπεί στους χρήστες να ξεκλειδώνουν τα MacBooks τους σαρώνοντας το δάχτυλό τους θα ήταν η εταιρεία να συμπεριλάβει απλά ένα σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων στα MacBooks επόμενης γενιάς. Η εταιρεία έχει πατενταρισμένη την τεχνολογία τα χρόνια, αλλά δεν υπάρχει σταθερή ένδειξη ότι θα υλοποιηθεί σύντομα.

Την Τετάρτη, η MacRumors ανέφερε επίσης ότι η φωνητική βοηθός Siri της Apple θα μπορούσε στραφεί και προς το OS X, στηριζόμενη σε ένα στιγμιότυπο εικόνας της Siri στη γραμμή μενού του OS X.

Καμία φήμη δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από την Apple. Η εταιρεία έχει προγραμματιστεί για γίνει προεπισκόπηση του OS X 10.12 κατά τη διάρκεια του WWDC συνεδρίου προγραμματιστών τον Ιούνιο. Η νέα έκδοση του OS X είναι πιθανό να γίνει διαθέσιμη το φθινόπωρο.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS