ΑρχικήsecurityΗ BitPay Bitcoin Processor προειδοποιεί για τo νέo Coinbitclip Trojan

Η BitPay Bitcoin Processor προειδοποιεί για τo νέo Coinbitclip Trojan

Η BitPay, ένας από τους κορυφαίους Bitcoin Processors, δημοσίευσε μια ανακοίνωση σχετικά με μια νέα αναδυόμενη απειλή που ονομάζεται Coinbitclip.

Το Coinbitclip, που για πρώτη φορά ανακαλύφθηκε στις αρχές του Φεβρουαρίου, είναι ένα Trojan που μετά την μόλυνση των χρηστών λειτουργεί έχοντας ένα άγρυπνο μάτι πάνω πρόχειρο επάνω στο θύμα του.

Η BitPay Bitcoin Processor προειδοποιεί για τo νέo Coinbitclip Trojan

Όταν ο χρήστης αντιγράφει ή κάνει αποκοπή ενός string που μοιάζει με τη μορφή μιας διεύθυνσης Bitcοin wallet, το Coinbitclip κοιτάζει μια εσωτερική λίστα με τις διευθύνσεις Bitcoin, όλα κάτω από τον έλεγχο του εισβολέα, βρίσκει αυτό που μοιάζει περισσότερο με τη διεύθυνση του χρήστη και αντικαθιστά τη διεύθυνση στο πρόχειρο του χρήστη με τη δική του.

Με τη βοήθεια αυτού του ύπουλου τεχνάσματος, οι απατεώνες πίσω από το Coinbitclip μπορούν να επισκιάσουν τις Bitcoin συναλλαγές και να βγάλουν κέρδος στην πλάτες των μολυσμένων χρηστών.

Πίσω στις αρχές του Φεβρουαρίου, όταν η Symantec εντόπισε το Coinbitclip για πρώτη φορά, η εταιρεία είπε ότι οι απατεώνες πίσω από αυτό το trojan, το είχαν ομαδοποιήσει με το Hearthstone Hack Tool, μια εφαρμογή που υπόσχεται να παρέχει απεριόριστο χρυσό και σκόνη για τους παίκτες του Hearthstone.

Το BitPay λέει ότι δεν έχει λάβει καταγγελίες από πελάτες που αναφέρθηκαν λόγω παραβίασης των συναλλαγών που οδηγούν στο Coinbitclip, αλλά αυξάνεται ο συναγερμός παρ’ όλα αυτά, έτσι ώστε οι πελάτες να γνωρίζουν και να είναι σε εγρήγορση  ότι υπάρχει μια τέτοια απειλή.

Με τις εταιρείες που συμμετέχουν στο οικοσύστημα Bitcοin να δέχονται συνεχώς χτυπήματα από όλα τα είδη των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, η BitPay είναι προσεκτική για να μην αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα μεταγενέστερα, προειδοποιώντας τους πελάτες της εκ των προτέρων.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS