ΑρχικήsecurityΤο χακάρισμα του Shapeshift Bitcoin Trader ήταν δουλειά εκ των έσω!

Το χακάρισμα του Shapeshift Bitcoin Trader ήταν δουλειά εκ των έσω!

Την περασμένη εβδομάδα, αναφέραμε μια παραβίαση δεδομένων που ανάγκασε των έμπορο Bitcoin Shapeshift να τερματίσει προσωρινά τις εργασίες του. Σε μια ενημέρωση που δόθηκε στο Reddit, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Shapeshift, Erik Voorhees, λέει ότι ο εισβολέας είχε βοήθεια από έναν υπάλληλο της εταιρείας.

Το χακάρισμα του Shapeshift Bitcoin Trader ήταν δουλειά εκ των έσω!
Το χακάρισμα του Shapeshift Bitcoin Trader ήταν δουλειά εκ των έσω!

“Δεδομένου ότι η έρευνα για το χακάρισμα στην Shapeshift την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε, είχαμε την υποψία ότι κάποιος που βρισκόταν από πριν στην ομάδα εμπλεκόταν και ότι το πρόσωπο αυτό βοήθησε έναν εξωτερικό χάκερ. Είμαστε σίγουροι πλέον ότι όντως αυτό συμβαίνει”, γράφει ο κύριος Voorhees.

Επιπλέον, συνεχίζει και αποκαλύπτει ότι προσέλαβε έναν ερευνητή του εγκληματολογικού από το LedgerLabs, ο οποίος τους βοηθά να ανακαλύψουν νέα στοιχεία για την επίθεση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Shapeshift προσθέτει ότι έχουνε διορθώσει πολλά τρωτά σημεία, έχουμε φτιάξει patches για κάποιους πιθανούς φορείς επίθεσης και έχουν επιλύσει τις επιστροφές πελατών (refund) που εκκρεμούσαν.

Όπως αρχικά είχαμε αναφέρει, δεν έχουν κλαπεί καθόλου χρήματα πελατών της Shapeshift στην αρχική επίθεση, κυρίως χάρη στο σχεδιασμό των υπηρεσιών της Shapeshift που ειδοποίησε το προσωπικό για την εισβολή.

Η εταιρεία έδρασε πολύ γρήγορα κατέβασε την υπηρεσία της και στη συνέχεια ενημέρωσε τους χρήστες της για την επίθεση. Ακόμα, η υπηρεσία Shapeshift εξακολουθεί να είναι κάτω και θα παραμείνει έτσι μέχρι η ομάδα αποφασίσει ότι είναι ασφαλές να επαναφέρει την υπηρεσία της.

Τέλος, ο κύριος Voorhees έχει υποσχεθεί μια λεπτομερή έκθεση για αργότερα για το πώς η επίθεση πραγματοποιήθηκε. Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε η Shapeshift θα είναι  ξανά online.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS