ΑρχικήsecurityΓιατί o Shapeshift Bitcoin έμπορος κάνει ανοικοδόμηση της υπηρεσίας;

Γιατί o Shapeshift Bitcoin έμπορος κάνει ανοικοδόμηση της υπηρεσίας;

Στις 7 Απριλίου, ο έμπορος του Shapeshift Bitcoin υπέστη παραβίαση δεδομένων κατά τη διάρκεια της οποίας οι διακομιστές της εταιρείας ήταν προσβάσιμοι από μη εξουσιοδοτημένο μέρος που φαίνεται να έχει κλέψει κάποια κεφάλαια, αλλά τίποτα δεν άνηκε σε πελάτες του.

Ο Shapeshift Διευθύνων Σύμβουλος, Erik Voorhees, λέει ότι οι επιτιθέμενοι κατάφεραν να ξεφύγουν μόνο με κεφάλαια τα οποία η εταιρεία αποκαλεί «hot wallet inventory fund». Πρόκειται για δικό της απόθεμα σε Bitcoin, που χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση ενδιάμεσων συναλλαγών μέχρι να εγκριθούν τα αληθινά.

Γιατί έμπορος Shapeshift Bitcoin κάνει ανοικοδόμηση της υπηρεσίας του;

Από πλευράς σχεδιασμού, η Shapeshift είναι μοναδική μεταξύ όλων των άλλων εμπόρων Bitcoin, επειδή δεν απαιτεί από τους χρήστες να δημιουργήσουν λογαριασμούς. Η υπηρεσία επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν χρήματα από ένα Bitcoin πορτοφόλι σε ένα άλλο χρησιμοποιώντας ένα καθολικό dashboard συναλλαγών.

Εξαιτίας αυτού του μοναδικού σχεδιασμού, οι επιτιθέμενοι δεν ήταν σε θέση να κλέψουν χρήματα από τους χρήστες που χρησιμοποιούν την υπηρεσία Shapeshift.

«Εκ σχεδιασμού, η Shapeshift δεν διατηρεί τα υπόλοιπα των πελατών, έτσι ώστε ακόμη και σε περίπτωση παραβίασης της ασφάλειας, τα χρήματα των πελατών δεν υπόκεινται σε κίνδυνο», δήλωσε ο κύριος Voorhees. «Χτίσαμε την προστασία των καταναλωτών στην πλατφόρμα μας – τα χακαρίσματα μπορεί να είναι αναπόφευκτα, αλλά οι απώλειες των πελατών δεν θα πρέπει να είναι. Ούτε ένα cent των κεφαλαίων των πελατών δεν χάθηκε, ούτε και θα μπορούσε να έχει χαθεί.».

Μετά το περιστατικό, το προσωπικό της Shapeshift κατέβασε την ιστοσελίδα και απλά για να είναι ασφαλείς, αποφάσισαν να ανοικοδομήσουν το σύνολο της υποδομής τους. Κανένα χρονοδιάγραμμα δεν έχει προβλεφθεί για το πότε αυτή η λειτουργία θα ολοκληρωθεί.

Το μήνυμα της σελίδας
Το μήνυμα της σελίδας

Τον περασμένο Μάρτιο, ένα παρόμοιο περιστατικό συνέβη σε έναν άλλο έμπορο Bitcoin, στην BitQuick, ο οποίος, επίσης αναγκάστηκε να κλείσει για δύο έως τέσσερις εβδομάδες για να αναβαθμίσει την υποδομή του. Ακόμα χειρότερα, μετά από μια έντονη σειρά επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, η CoinKite αποφάσισε να κλείσει την Web-based υπηρεσία των συναλλαγών της και να συνεχίσει με τα προϊόντα της Bitcoin hardware αντ’ αυτού.

Η Shapeshift δεν σκόπευε να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά, όπως και ο Διευθύνων Σύμβουλος της δήλωσε ξεκάθαρα: η υπηρεσία θα συνεχίσει να λειτουργεί. Πριν από αυτή την παραβίαση, η Shapeshift ήταν μία από τις λίγες υπηρεσίες όπου οι χρήστες θα μπορούσαν να εμπορεύονται και Ether, ένα νέο κρυπτο-νόμισμα που λειτουργεί στη νέα πλατφόρμα Ethereum blockchain.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS