ΑρχικήsecurityΝαι, είναι αλήθεια πως τα αγαπημένα σας apps... σας κατασκοπεύουν! 8-)

Ναι, είναι αλήθεια πως τα αγαπημένα σας apps… σας κατασκοπεύουν! 8-)

Ναι, είναι αλήθεια πως τα αγαπημένα σας apps... σας κατασκοπεύουν! 8-)
Ναι, είναι αλήθεια πως τα αγαπημένα σας apps… σας κατασκοπεύουν! 😎

Η είδηση ήρθε στο φως όταν μια ομάδα computer scientists στο Carnegie Mellon University πραγματοποίησε μια έρευνα σε 23 τυχαίους χρηστες  Android 4.3 από το Craiglist και το σώμα των φοιτητών του Carnegie Mellon University. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά και ανησυχητικά. Περισσότερα από μια ντουζίνα Android apps συμπεριλαμβανομένων μερικών πολύ γνωστών, όπως τα GROUPON , FACEBOOK, GO LAUNCHER EX και αρκετά άλλα  συλλέγουν τα location data από τα κινητά σας, με απόκλιση έως και  50 μέτρα από την πραγματική σας θέση!!! ……6200 φορές την εβδομάδα ή περίπου…. ΚΑΘΕ 3 ΛΕΠΤΑ!

https://www.secnews.gr/100610/ethihak-security/btn-large” variation=”btn-success”]Το πρώτο EthiΗak live Contest είναι ΓΕΓΟΝΟΣ!!!!! Infocom 2016 – EthiHak Contest – Δήλωσε συμμετοχή ΣΗΜΕΡΑ!

Και όχι… δεν τελειώσαμε εδώ! Ακόμη και τα αρχεία κλήσης σας, το gallery  και τις καταχωρήσεις του calendar σας….  τα πάντα είναι στο αρχείο του αpp publisher. Ορισμένα apps είναι ικανά να ζητήσουν για τη θέση σας πολύ περισσότερες πληροφορίες από το συνηθισμένο (και όχι, δεν θα ντραπούν καθόλου γι’ αυτό!).

Ο Norman M. Sadeh, ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon, ο οποίος συνέγραψε την μελέτη αυτή έκανε την εξής απλή ερώτηση:

“Χρειάζεται στ’ αλήθεια η Groupon να ξέρει πού ακριβώς βρίσκεστε ανά 20 λέπτα?”

https://www.secnews.gr/101515/10-amazing-web-sites/btn-large” variation=”btn-info”]Δείτε ακόμα: Δείτε 10 απίστευτα sites που ίσως δεν ξέρατε καν ότι υπάρχουν!!

Ωστόσο, μερικά από τα apps δικαιολογούνται ως ένα βαθμό γι’ αυτήν την ‘εισβολή” τους, όπως τα Navigation apps ή τα Weather forecasting αpps. Παρόλο αυτά κάποιοι απλά καταχρώνται την ιδιωτικότητα των χρηστών εν αγνοία τους. Μερικές προ -εγκατεστημένες  υπηρεσίες, όπως είναι οι υπηρεσίες του Google Play διανέμουν αυτές τις πληροφορίες σε διάφορα αpps . Ποιό είναι το χειρότερο; Δεν μπορείτε να τα διαγράψετε !.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS