ΑρχικήinetEthihak: Ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του ANT1!

Ethihak: Ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του ANT1!

Ethihak: Ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του ANT1!

Ο διαγωνισμός Ethihak, θεσμός πλέον, που δημιούργησε η ομάδα του SecNews και παρουσίασε στα πλαίσια του Infocom Security σε ξεχωριστή ενότητα, αποτέλεσε τo θέμα συζήτησης του Infocom 2016 και των συμμετεχόντων του, κλέβοντας από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή την παράσταση.

Ηθικοί whitehat/greyhat hackers, ερευνητές, φοιτητές και μαθητές από την πρωτή στιγμή αγκάλιασαν την πρωτοβουλία του SecNews, γεγονός που φαίνεται από τις 160 και πλέον συμμετοχές εντός και εκτός του συνεδριακού χώρου.

Το challenge που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι συμμετέχοντές του ήταν απαιτητικό, ιδιαίτερα στο τμήμα του Social Engineering το οποίο ήταν και αυτό που δυσκόλεψε ένα μεγάλο κομμάτι των συμμετεχόντων. Αξίζει να σημειώσουμε όμως ότι οι περισσότερες επιθέσεις από το 2014 έως σήμερα,πλέον πραγματοποιούνται με αυτόν τον τρόπο γι’αυτο και οι δημιουργοί του διαγωνισμού Ethihak, ήθελαν να υπερτονίσουν την αξιά του σε μια επιτυχημένη επίθεση εναντίον ενός στόχου.

Παρόλες τις δυσκολίες, δύο νεαρά ικανά παιδιά, κατάφεραν να φτάσουν το στόχο τους , Ο Χάρης Μυλωνάς(rkmylo) και ο Γιάννης Zαχαριουδάκης (Mayia)!

 

ethihak-22-3-16-sent

Το δελτίο ειδήσεων του ANT1, σε ξεχωριστή ενότητα παρουσίασε το διαγωνισμό μας καθώς και συνεντεύξεις ειδικών και επαγγελματιών ασφάλειας πληροφορικής:

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=HoO_AI97b6c” width=”640″ height=”380″]https://www.youtube.com/watch?v=B7o0qA4L4So[/su_youtube]

Δεν σας κρύβουμε ότι πολλοί αναγνώστες μας ρωτάτε αυτές τις ημέρες,πότε θα πραγματοποιήσουμε τον επόμενο διαγωνισμό ή τι άλλο ετοιμάζουμε. Ένα μόνο μπορούμε να σας πούμε, το SecNews έχει ήδη πολλά projects τα οποία θα ανακοινώσει σύντομα και θα προκαλέσουν αίσθηση.

Από το βήμα της ιστοσελίδας μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε καταρχήν όλους εσάς τους εθελοντές που βοήθησαν στην διεξαγωγή και επιτυχία του διαγωνισμού, την οργανωτική επιτροπή αλλά και όλους εσάς τους αναγνώστες μας, έναν προς έναν για την πολύχρονη και διαρκή υποστήριξή σας στην ιστοσελίδα μας.

Και τα καλύτερα έρχονται … Μείνετε συντονισμένοι !!!

Συντακτική Ομάδα SecNews

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS