ΑρχικήHow ToΤο Internet υποβαθμίζεται σε internet

Το Internet υποβαθμίζεται σε internet

Το Ιnternet, όπως το ξέρατε υποβαθμίζεται. Το AP χρησιμοποιούσε το Ιnternet κατά το παρελθόν αντί του internet, αλλά αυτό αλλάζει.

Το Associated Press, το οποίο χρησιμοποιείται από πολλούς δημοσιογράφους και μη, ανά τον κόσμο, ως οδηγός γραμματικής και ορθογραφίας, αποφάσισε ότι το Ιnternet θα πρέπει τώρα να είναι πλέον γνωστό ως «internet». Η κίνηση αυτή θα έχει ισχύ από την 1η Ιουνίου, όταν το 2016 ΑΡ Stylebook θα κυκλοφορήσει.

Το Internet υποβαθμίζεται σε internet

Στο tweet του για την αλλαγή, το AP είπε το “internet” είναι ένα «αποκεντρωμένο, παγκόσμιο δίκτυο των υπολογιστών που μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους.» Η εταιρεία πρόσθεσε ότι το World Wide Web (παρατηρήστε την κεφαλαιοποίηση) είναι ένα «υποσύνολο του internet.»

«Δεν είναι συνώνυμες και δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως εναλλακτικές στις ιστορίες», έγραψε το AP.

Δεν αποτελεί έκπληξη, ότι το tweet αντιμετώπισε θυμό στο Twitter. Δεδομένου ότι το Stylebook πρόσθεσε τη λέξη “Ιnternet”, που είναι ήδη με κεφαλαία, με το πρόσχημα ότι αυτό ήταν το σωστό ουσιαστικό.

«Κάποια άλλα κύρια ονόματα που θα θέλατε να κάνετε πεζά για κανένα λόγο;», ρώτησε ένας χρήστης του Twitter. «Άσκοπο και αντιπαραγωγικό».

Ένας άλλος χρήστης είπε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να ακολουθήσει το Stylebook. Ωστόσο, δεν ήταν όλοι τόσο αναστατωμένοι. Κάποιοι χρήστες του Twitter ήταν ευχαριστημένοι με αυτή την κίνηση, με έναν από αυτούς να λέει: «Όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

Το AP Stylebook είναι κατά κάποιο τρόπο η άμεση πηγή για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα σχολεία και τους φοιτητές σε όλο τον κόσμο. Ανάλογα με τη δημοσίευση ή την αίτηση ενός καθηγητή, οι συγγραφείς καλούνται να γράψουν σε ένα συγκεκριμένο στυλ. Για χρόνια, πληκτρολογούσαν Ιnternet. Ξεκινώντας τον Ιούνιο, θα αποτελεί παράβαση του στυλ (violation of the style) και, ως εκ τούτου, πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο που αναφέρετε το “internet” στις ιστορίες.

Αλλά μην απελπίζεστε. Υπάρχουν πολλά άλλα style guides, συμπεριλαμβανομένου του Chicago Manual of Style, που έχουν κολλήσει με το κεφαλαίο Ιnternet  μέχρι στιγμής!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS