ΑρχικήsecurityΤα Panama Papers προήλθαν από hack σε email server της Mossack Fonseca

Τα Panama Papers προήλθαν από hack σε email server της Mossack Fonseca

Η μεγαλύτερη διαρροή οικονομικών δεδομένων που έγινε γνωστή με το όνομα Panama Papers έχει αποδοθεί μερικώς και σε παραβίαση ενός email server που έγινε πέρυσι!

email server, email server, email server
Τα Panama Papers είναι η μεγαλύτερη διαρροή δεδομένων στην ιστορία μεγαλύτερη από αυτή του Wikileaks το 2010 και της NSA το 2013 και διαφέρουν και οι υποθέσεις στη μέθοδο καθώς οι 2 προηγούμενες έγιναν από insiders (Chelsea Manning και Edward Snowden) ενώ τώρα η διαρροή προήρθε από hacking στον email server.

Η διαρροή εγγράφων που έγινε από την εταιρία Mossack Fonseca που έχει έδρα τον Παναμά επιβεβαιώνει αυτό που από καιρό πολλοί υποψιάζονταν αλλά δεν είχε επιβεβαιωθεί: ευκατάστατοι πολιτικοί, επιχειρήσεις, επενδυτές και εγκληματίες χρησιμοποιούν offshore επιχειρήσεις για να κρύψουν τα πλούτη τους από το κοινό και να γλιτώσουν τους φόρους.

Το Bloomberg είπε ότι ο συνιδρυτής της εταιρίας, Ramon Fonseca δήλωσε στο Κανάλι 2 του Παναμά ότι τα έγγραφα είναι αυθεντικά κι έχουν ληφθεί παράνομα από hackers.

Σύμφωνα με το The Spanish, ο πληροφοριοδότης απέκτησε πρόσβαση στον τεράστιο όγκο των δεδομένων παραβιάζοντας τον email server της Mossack Fonseca και η εταιρία είχε στείλει μήνυμα στους πελάτες της εξηγώντας ότι ερευνά πως έγινε η παραβίαση και ότι έχει πάρει τα κατάλληλα μέτρα για να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο. Η εταιρία πρόσθεσε ότι συμβουλεύεται ειδικούς ασφαλείας για να το κάνει αυτό.

https://www.secnews.gr/102782/to-megalutero-2-6tb-data-leak-ths-istorias/Το μεγαλύτερο [2.6TB] data leak της ιστορίας αποκαλύπτει…

Η Διεθνής Κοινοπραξία Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ), η οποία συντονίζει την απελευθέρωση πληροφοριών από τη διαρροή λέει ότι υπάρχουν 11,5 εκατομμύρια έγγραφα και 2.6 TB δεδομένων.

Τα έγγραφα αποκτήθηκαν πρώτα Sueddeutsche Zeitung πέρυσι, η οποία συνεργάστηκε με την ICIJ για να συντονίσουν την παγκόσμια κυκλοφορία τους.

Η διαρροή έχει εκθέσει τις υπεράκτιες δραστηριότητες εκατοντάδων πολιτικών και δημοσίων προσώπων σε όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων του πρωθυπουργού της Ισλανδίας, David Gunnlaugsson, του πατέρα του Βρετανού πρωθυπουργού David Cameron, του Vladimir Putin, του ποδοσφαιριστή Messi και πολλών άλλων.

Μέχρι στιγμής, η ICIJ έχει πει ότι 140 πολιτικοί και δημόσιοι λειτουργοί έχουν αποκαλυφθεί ότι έχουν συμμετέχει σε offshore, περισσότεροι από 214.000 οργανισμοί έχουν εντοπιστεί μαζί με συναλλαγές αξίας πολλών δισεκατομμυρίων.

Είναι πιθανό να μην είχαν επίγνωση όλα τα άτομα και οι εταιρίες που αναφέρονται στα έγγραφα για το τι συνέβαινε, δεδομένου ότι η ICIJ σημειώνει ότι πίσω από την ίδρυση των περισσότερων offshore ήταν τράπεζες.

Τα Panama Papers είναι η μεγαλύτερη διαρροή δεδομένων στην ιστορία μεγαλύτερη από αυτή του Wikileaks το 2010 και της NSA το 2013 και διαφέρουν και οι υποθέσεις στη μέθοδο καθώς οι 2 προηγούμενες έγιναν από insiders (Chelsea Manning και Edward Snowden) ενώ τώρα η διαρροή προήρθε από hacking στον email server.

https://www.secnews.gr/102797/turkish-citizens-hackers/btn-large” variation=”btn-success”]Hackers πραγματοποίησαν διαρροή στοιχείων Τούρκων πολιτών!

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS